Predsjednik Barcelone Joan Laporta
 LLUIS GENE Afp
ŠPANJOLSKI RADIO OBJAVIO

Senzacija na pomolu: Barcelona dobila golemi kredit i odmah dovodi najuspješnijeg trenera prošle sezone?

Nakon izuzetno uspješne dvije sezone i ranije najavljenog odlaska, mogao bi na novi izazov.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2021. 16:27

Mnoštvo imena spominje se u funkciji kandidata za novog trenera Barcelone. Vrlo je izvjesno da će Ronald Koeman nakon neuspjele misije osvajanja domaće titule ili Lige prvaka napustiti klub s Camp Noua, a španjolski su mediji sada izašli i s konkretnim imenom njegova možebitnog nasljednika.

Hansi Flick uskoro će biti bivši trener Bayerna s kojim je i ove sezone osvojio njemačku Bundesligu. Na njegovo mjesto stiže Julian Nagelsmann iz RB Leipziga, a Flicka se konstantno povezuje s mjestom izbornika njemačke nogometne reprezentacije nakon odlaska Jogija Löwa koji će uslijediti poslije Eura.

image
Hansi Flick
DANIEL ROLAND Afp

Flick bi tako trebao preuzeti Barcelonu, tvrdi uvijek dobro upućena katalonska radio-postaja RAC1. Prošle sezone osvojio je čak šest trofeja na Allianz Areni, a s njemačkim nogometnim savezom (DFB) ima samo usmeni dogovor.

Već su uspostavljeni kontakti s predsjednikom Joanom Laportom koji želi potpuno preslagivanje u Barceloni, a Flick bi mogao biti idealan tip za početak novog procesa.

Barcelona je ovih dana dobila novi kredit od 500 miilijuna eura, i sada treba vidjeti što će novi predsjenik napraviti kako bi pokrio goleme obveze kluba (preko milijardu eura duga), ali i izgradio novu momčad koja bi mogla pokoriti Španjolsku i Europu.

Linker
20. travanj 2024 13:08