PREKRASNO

VIDEO: Ovaj čovjek svira klasičnu glazbu za životinje. Njihove reakcije su dirljive!

Glazba koju izvodi dobro utječe na životinje, a to je primjetio već za vrijeme prvog koncerta

Paul Barton

 Viralpress/Viral Press/Profimedia

Britanac Paul Barton klasični je glazbenik koji je međunarodnu pažnju privukao kada je sjeo za klavir i svirao traumatiziranim slonovima. Primijetio je da glazba koju izvodi dobro utječe na životinje - da ih smiruje te da vole biti uz njega, slušati ga i promatrati. Premda je kasnije priznao kako im zapravo nije lako svirati, posebno ako se životinje panično boje ljudi, ipak nije prestao nastupati pred nešto drugačijom publikom od one na koju su navikli njegovi kolege.

Jedan od njegovih popularnijih snimki nastala je u napuštenom kinu u tajlandskom Lopburiju, a pripovjedačica je njegova petogodišnja kćer Emilie. Snimka prikazuje Paula kako svira majmunima, koji su vrlo zabavna publika. Riječ je zapravo o trećem uratku u sklopu njegova projekta "Glazba za majmune".

Snimka je nastala u jednom starom kinu, u kojem inače živi veliki broj majmuna. S obzirom na to da već ima iskustva, medijima je rekao kako je znao da će ih glazba koju izvodi smiriti.

- Jedna starija majmunica došla je i ponudila mi ruku u znak prijateljstva. Bilo je to posve neočekivano - ipak sam ja s klavirom došao u prostor koji ona smatra svojim domom. Kino u kojem smo snimali majmuni su na neki način preuzeli, jer im se jako svidjelo - rekao je Barton i pojasnio kako su prije živjeli u hramu tik do kina, ali onda su se prebacili u kino, jer je u njemu bilo više prostora. Vlasnik kina ih je pokušao izbaciti van, ali se oni nisu dali, pa im je prepustio prostor.

Najljepši dio snimke je onaj oko devete minute, kada zasvira Beethovenovu "Für Elise". Jedan majmunčić tada sjedne uz njega. drugi prošeće po klavirskim tipkama, treći posve nepomično sjedi na podu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:33