Gerard Pique i Xavi

 LLUIS GENE/AFP/PROFIMEDIA Lluis Gene/Afp/Profimedia
TIHI RAT

Španjolci otkrili što je Pique rekao Xaviju, odgovor je gromovit: ‘Igrat ću, nije me briga tko će doći!‘

U klubu mu zamjeraju štošta, ali 35-godišnji stoper Barcelone još nije rekao zadnju riječ.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2022. 12:53

Rečeno mu je da je višak, da nakon 2008. godine prvi puta u Barceloni više nije potreban. Nema problema, odagnat će Gerard Pique, 35-godišnji stoper momčadi s Camp Noua. Putem medija se nastavlja mali rat s trenerom Xavijem Hernandezom koji mu je loše vijesti priopćio na privatnom sastanku. Španjolski Mundo Deportivo daje nastavak priče, u kojoj tvrdi da je Pique bez problema pristao na Xavijev izazov. Pique inzistira na tome da će igrati i sljedeće sezone, neovisno o tome kojeg stopera Xavi dovede kao njegovu zamjenu. A spominju se mnogi, od Julesa Koundea, preko Andreasa Christensena...

Mundo priču širi i na Piqueovu privatnu sferu. Nije tajna da je nedavno raskinuo s kolumbijskom pop-divom Shakirom, a Xavi ga je pitao i za ozljedu koju vuče, razinu fizičke pripremljenosti, motivacije za daljnje bavljenje profesionalnim nogometom. Xavi je poslao Piqueu jasnu poruku - ako nisi sto posto unutra, nećeš mi igrati.

Piqueov odgovor bio je gromovit.

- Želim vam pokazati da ste u krivu. Imam snage i dalje biti najbolji stoper u momčadi, igrat ću i nije me briga o tome tko će doći kao pojačanje. Tko god da dođe, morat će se dokazati. A ja ću dati najbolje od sebe. Moji me privatni problemi neće ometati, motiviraniji sam sada nego kad sam došao u klub. Svakodnevno vježbam s privatnim trenerom u kampu kako bi se moja ozljeda sanirala, a do početka sezone bit ću na 100 posto - rekao mu je.

Nije tajna niti to da u klubu ne gledaju blagonaklono prema Piqueovim poslovnim aktivnostima vezanima uz Davis Cup i partnerstvo s Rakutenom. Ipak, Mundo Deportivo piše da Pique i Xavi nisu u ratu, već da mu je trener samo htio dati doznanja što od njega očekuje.

Linker
18. travanj 2024 12:01