LLUIS GENE Afp
NIZOZEMAC ‘UZVRAĆA‘ UDARAC

Spustio rampu: Ronald Koeman nakon otkaza jednim potezom maksimalno zagorčao život Barceloni

Ronald Koeman zakomplicirao je život Barceloni iako više nije na trenerskoj klupi
Piše: SN, HinaObjavljeno: 02. studeni 2021. 10:07

Koeman je smijenjen prošlog tjedna nakon iznenađujućeg poraza na gostovanju kod Rayo Vallecana (1:0), a na klupi bi ga trebao naslijediti Xavi Hernandez.

Dok se čeka službena potvrda da će legendarni veznjak Katalonaca uistinu preuzeti trenersku klupu, španjolski mediji navode kako je Koeman odlučio 'zagorčati' život svom sada već bivšem klubu.

Naime, prema ugovoru je Barcelona dužna Koemanu isplatiti odštetu od 12 milijuna eura u slučaju prijevremenog raskida ugovora. To se na kraju i dogodilo, a u katalonskom su klubu istu pokušali smanjiti na 7 milijuna. Međutim, takav je prijedlog očito još vruće glave od otkaza Koeman glatko odbio navodeći kako ne pristaje na bilo kakvo smanjenje.

Takav rasplet još je dodatno zakomplicirao ionako već tešku financijsku situaciju u Barceloni. Čini se gotovo sigurnim kako klub sada neće imati novca za bilo kakva pojačanja u siječnju.

Ranije se nagađalo kako bi Barcelona mogla izdvojiti nekih 20 milijuna eura na zimska pojačanja, ali kako će 12 otpasti na Koemanovu odštetnu klauzulu, praktički su 'osuđeni' na postojeći igrački ,kadar...

Podsjećamo, Koeman je preuzeo Barcelonu u kolovozu 2020. napustivši kormilo nizozemske reprezentacije prije isteka ugovora, a katalonski klub je za to platio pet milijuna eura odštete.

Sa Barcom je potpisao dvogodišnji ugovor, ali je nakon 14 mjeseci dobio otkaz.

Linker
24. travanj 2024 13:58