POGLEDAJTE DOKUMENT

Imamo kompletne rezultate testiranja po zagrebačkim školama: Pronađen je samo 31 zaražen učenik

Rezultati istraživanja obuhvatio je prošloga tjedna 19 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola
Arhivska fotografija
 Damjan Tadic/Cropix

Gradski ured za obrazovanje objavio je rezultate antigenskog testiranja učenika viših razreda zagrebačkih osnovnih škola i učenika srednjih škola. Među svih 1925 testiranih učenika, izvještava Gradski ured, samo je 31 pozitivan (1,6 posto). Pozitivnih učenika nešto je više u srednjim školama - 19 (2,2 posto).

Podaci pokazuju kako u polovici osnovnih škola nijedan testirani učenik nije imao pozitivan nalaz, dok je u preostalih šest osnovnih škola s pozitivnim nalazima bilo svega do tri učenika.

Od 365 testiranih djelatnika škola, 12 (3,3 posto) ih je pozitivno na brzom testu za detekciju antigena, pri čemu je viši udio pozitivnih bio u srednjim školama (4,7 posto). Tu je pritom riječ o samo sedam zaposlenika škola, a polovica svih pozitivnih djelatnika bila u jednoj srednjoj školi - šest od ukupno njih 26 u kolektivu.

Rezultati istraživanja koje vodi Gradski ured za obrazovanje, a proveo ga je Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, obuhvatio je prošloga tjedna 19 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.

U nastavku donosimo dokument s cjelovitim pregledom stanja po svim školama u kojima je provedeno testiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:25