TIZIANA FABI Afp
SAMO LOŠ DAN ILI?

Što je to Zidane napravio na štetu Luke Modrića? ‘To je bilo neshvatljivo i autodestruktivno!‘

Kapetan Vatrenih morao je izaći iz igre protiv Real Sociedada u 75. minuti utakmice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2021. 13:46

Iako utakmicu protiv Real Sociedada aktualni španjolski nogometni prvak iz Madrida neće dugo i po dobrome pamtiti, španjolski sportski dnevnik Marca našla je neke pozitivnosti u aktualnoj igri sastava Zinedinea Zidanea koji je prošaran ozljedama. Jedna od pozitivnosti je i kapetan hrvatske reprezentaacije Luka Modrić, za kojega je procjena da mu je partija protiv Sociedada zapravo, samo jedan loš dan u uredu.

Marca mu je dala jednu od tri moguće zvijezdice kojima inače ocjenjuje igrače, a trener Zidane izveo ga je iz igre u 75. minuti te mu na teren postavio (prirodnu) zamjenu Fedea Valverdea. Real je tada gubio 1:0, a baš je Valverde sudjelovao kod izjednačujućeg pogotka u posljednjim trenucima dvoboja pa se može reći da je Zidane pogodio s izmjenom.

Presudni trenutak koji je Sociedad i doveo do vodstva zbio se na poluvremenu kad je Zidane prešao u postavu s trojicom u posljednjoj liniji. Casemiro je tada prebačen na trećeg stopera, a Modrić je tako više morao trčati i trošiti se, dok je, kako veli Marca, do tih taktičkih preinaka dobro došao.

- U prvom poluvremenu hrvatski veznjak davao je ton i ritam igri Reala, nakon čega je slijedila neshvatljiva i autodestruktivna Zidaneova promjena taktike. Poluvrijeme je to bilo u kojem smo gledali kako se napadači Reala nemoćno bore protiv vlastitih ograničenja, nemoći i neefikasnosti. Izuzimajući Benzemu, sedam ostalih ofenzivaca Reala postigli su zajedno tek 12 golova. Čudesno je da tako jalov Real s Marianom, Asensiom, Iscom, Rodrygom i Viniciusom uopće još uvijek konkurira za španjolski i europski naslov. Krasno je gledati Modrića, Kroosa i Casemira, ali ne bi škodilo da u ovoj momčadi vidimo i napadača koji je na njihovoj i razini Real Madrida - piše Marca.

Linker
24. travanj 2024 03:22