StoryEditor
Quique Setien na jednom od treninga sa svojim igračima
 AFP
SLUČAJ ‘LAŽIRANJE‘

Teške optužbe: Barcelona sakrila prave rezultate testa na koronu, imala je šokantan broj zaraženih?

Tu je informaciju objavio u ponedjeljak navečer katalonski radio RAC1 u svojoj emisiji "Tu diras"...
Autor: SNObjavljeno: 02. lipanj 2020. 11:01

Čini se da neki nisu birali sredstva kad je u pitanju bio što brži povratak normalnom načinu životu, treninzima i pripremama za nastavak prvenstva, pa je dosta zapaženo tretirana vijest u španjolskim medijima da je jedan gigant, poput Barcelone, navodno lažirao objavu o rezultatima testa nogometaša na virus COVID-19...

Tu je informaciju objavio u ponedjeljak navečer katalonski radio RAC1 u svojoj emisiji "Tu diras". Naime, nogometni klub Barcelona navodno je zatajio informaciju da su petorica igrača kluba, kao i dvojica člana stručnog stožera, bili pozitivni na virus na prvom testu koji je napravljen u klubu.

Ti igrači i članovi stručnog stožera su se, po ovim navodima, u međuvremenu izliječili i redovito treniraju s momčadi od kada je vlada dala zeleno svjetlo da klubovi mogu početi s pripremama u svojim trening-centrima.

image
Lionel Messi također je u žestokom ritmu treninga
AFP

Ono o čemu je naglasak bio u radijskoj emisiji, je potencijalna reakcija Primere, odnosno njezinih čelnika i postavlja se pitanje kakve potencijalne sankcije mogu očekivati u klubu od strane lige.

Evidentno je, ako su informacije istinite, da su zaobišli sve propisane protokole nakon izbijanja pandemije, te da nisu postupili u skladu s naputcima u kriznoj situaciji.

Imena tih nogometaša nisu spomenuta, ali na radiju su zaključili da je ta skupina igrača sigurno u zaostatku za ostalima, jer su osjetljiviji na ozljede obzirom da su morali mirovati najmanje dva tjedna.

Od onih koji su trenutačno pod "povećalom" su primjerice Ansu Fati, koji ima problema s tetivom, te francuski branič Samuel Umtiti, koji je ozlijeđen na prvom treningu...

image
Quique Setien na jednom od treninga sa svojim igračima
AFP

Linker
14. srpanj 2020 20:50