Igrači Barcelone

 PAU BARRENA Afp
ŠPANJOLCI VEĆ NAKLAPAJU

Traži se odlazak ‘spasitelja‘ Barcelone! Vraća se čovjek koji je na Camp Nou donio sve trofeje?

Nije isključeno da će predsjednik Joan Laporta uskoro okrenuti njegov broj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. listopad 2022. 12:22

Stigao je kao spasitelj, a već mu traže nasljednike. Xavi Hernandez, legendarni veznjak Barcelone, vratio se u matični klub iz Katara da bi ga kao trener vratio na slavne staze, no zasad mu baš i ne ide prema planu unatoč golemim ulaganjima. Katalonski velikan zadužio se radi dovođenja velikih zvijezda poput Roberta Lewandowskog, Raphinhe i Julesa Koundéa, no ni s njima nije uspio proći skupinu Lige prvaka u kojoj su bili Bayern, Inter i Viktoria Plzen.

Ni na domaćem planu Xaviju ne ide baš najbolje, nakon poraza u El Clasicu jasno je da je Real Madrid još uvijek ispred Barcelone i da je favorit za osvajanje novog naslova.

Zbog toga u Barceloni već razmatraju moguće Xavijeve nasljednike. Kako je ustvrdio Jota Jordi u popularnoj televizijskoj emisiji El Chiringuito, jedan od kandidata za novog trenera Barcelone je aktualni španjolski izbornik Luis Enrique, koji je ranije već uspješno vodio Katalonce.

image

Luis Enrique

JAVIER SORIANO Afp

Razočaranje Xavijevim učinkom je poprilično, pogotovo nakon još jednog bolnog poraza protiv Bayerna, ovaj put pred navijačima na Camp Nouu. Naravno, neće 42-godišnji stručnjak odmah dobiti otkaz, no predsjednik Joan Laporta i suradnici žele spremni dočekati mogućnost takvog raspleta događaja.

Enrique (52) je osam godina igrao za Barcelonu, s kojom je kao trener osvojio devet trofeja. Posebno se pamti dvostruka kruna iz sezone 2014./15.

Naravno, Enrique je trenutačno u potpunosti koncentriran na nastup Španjolske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, na kojem će Furija biti u krugu favorita. No, ne uspije li Xaviju dogledno vrijeme pronaći izlaz iz mračnog tunela u kojem mu se našla momčad, nije isključeno da će Laporta okrenuti Enriqueov broj.

Enrique navodno nije jedini trener koji bi mogao naslijediti Xavija. Prema pisanju medija na Pirenejima, na popisu trenerskih želja Barcelone nalaze se i bivši menadžer PSG-a i Chelseaja Thomas Tuchel te strateg River Platea Marcelo Gallardo...

Linker
16. travanj 2024 08:50