Quique Setien
 JAVIER SORIANO / AFP / JAVIER SORIANO AFP
RIJEČ TRENERA

TRENER BARCELONE RAZOČARAN, ALI BEZ DRAME 'Ovaj poraz nema veliku važnost!; ZINEDINE ZIDANE ODUŠEVLJEN POBJEDOM 'Ovako treba igrati protiv Barcelone'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2020. 09:25

Nogometaši Reala vratili su se na vrh španjolskog prvenstva 2-0 pobjedom protiv svog najvećeg rivala Barcelone u susretu 26. kola na Santiago Bernabeu. U utakmici s malo prilika "kraljevski" klub poveo je golom 19-godišnjeg Brazilca Viniciusa Juniora u 71. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Mariano Diaz iz protunapada u drugoj minuti sudačke nadoknade.

- Kad te protivnik stisne nije lako. Igrali su u visokom intenzitetu, a mi smo, nakon dobrog prvog dijela, počeli griješiti. No, ovaj poraz nema veliku važnost. Puno je još kola do kraja, može doći do preokreta na tablici - rekao je trener Barce Quique Setien, pa nastavio: - Ne možemo se osloniti samo na Messija i misliti da će on dati gol. Ušli smo u nervozu i izgubili samopouzdanje. Poraz je težak, takve utakmice utječu na ekipu, ali imamo se vremena oporaviti - zaključio je Setien.

Zinedine Zidane posebno je pohvatio Courtoisa, Viniciusa i Mariana.

- Stigli smo iz teškog tjedna i ovo je bila sjajna šansa da to promijenimo. Momčad vjeruje u ono što radimo. Imali smo komplicirano prvo poluvrijeme, ali u drugom smo bili superioni. Tako treba s Barcelonom i sličnim ekipama jer ako im dopustite da kontroliraju utakmicu, morate trčati za loptom i tada ste u problemu - komentirao je Zinedine Zidane.

- Courtois je bio fundamentalan, Vinicius je zaslužio taj gol, Mariano je dao sve za tri minute na terenu - zapljeskao im je Francuz.

Hrvati su igrali malo, i Modrić i Rakitić ušli su u finišu. Svaki je imao po devet kontakata s loptom, Luka je od toga izgubio četiri posjeda, Ivan samo jedan.

Linker
24. travanj 2024 07:30