MICHAEL STEELE Afp
POTEZ POD POVEĆALOM

Tuchel trenirao strogoću na mladoj zvijezdi, pa se našao na udaru kritika: ‘To mu se može obiti o glavu‘

Zbog jednog poteza novog trenera krenule su priče o igraču kojeg je svojevremeno želio Bayern
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 23. veljača 2021. 19:46

Iako Chelsea večeras u Bukureštu igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Atletica iz Madrida, još jedna tema na Stamford Bridgeu pobudila je poprilično zanimanje otočke javnosti. Naime, na nedavnom premierligaškom gostovanju kod Southamptona (završilo je 1:1) londonski sastav osvojio je samo mršavi bod, a menadžer plavih Thomas Tuchel trenirao je strogoću na Callumu Hudson-Odoiju.

Ovaj 21-godišnji krilni napadač jedan je od većih engleskih talenata, ali dvoboj protiv Svetaca sasvim sigurno mu neće ostati u lijepoj uspomeni. Hudson-Odoi ušao je u igri na početku drugog poluvremena, ali ga je Tuchel zamijenio već u 76. minuti, što je bilo i više nego dovoljno da se pokrenu razne špekulacije oko igrača za čije je usluge itekako bio svojevremeno zainteresiran i europski prvak Bayern.

Nakon svega navedenog još je zanimljivije apostrofirati činjenicu da je Hudson-Odoi započeo od prve minute četiri od posljednjih pet premierligaških dvoboja od kada je Tuchel na klupi londonskog velikana naslijedio Franka Lamparda. No, koliko god Tuchel realno vjeruje u mladu englesku zvijezdu, u Southamptonu je njemački stručnjak bio potpuno drugačijeg mišljenja...

- Smatram da se oko svega podigla nepotrebna prašina. Ovakve stvari se događaju u nogometu i nemam osobno apsolutno ništa protiv Hudson-Odoija, koji je, uostalom, otkad sam stigao u Chelsea za mene i momčad odradio odličan posao i u potpunosti je zaslužio status standardnog prvotimca. No, u dvoboju protiv Southamptona imao sam osjećaj da nije donio sastavu potrebnu dozu energije, a niti govor tijela nije, po meni, bio na očekivanoj razini. Možda sam malo prenaglio s odlukom s obzirom da je Hudson-Odoi igrao na poziciji blizu mog trenerskog prostora, ali u konačnici odluka je samo moja i na nju kao menadžer Chelseaja imam potpuno pravo - istaknuo je Tuchel.

Opasna igra

Chris Sutton za vrijeme igračke karijere najveće trenutke ostvario je u dresu Blackburna, kada je u tandemu s legendarnim Alanom Shearerom golovima spomenutom klubu donio senzacionalni naslov prvaka Engleske 1995. godine. Četiri godine kasnije Sutton je stigao u Chelsea, ali se u dresu londonskog kluba zadržao tek jednu sezonu.

image
Callum Hudson-Odoi inače ima dobar status kod novog Chelseajeva menadžera Tuchela
AFP

- Tuchel s Hudson-Odoijem igra opasnu igru koja mu se u konačnici može obiti o glavu. Nijemac treba igrače na svojoj strani, a ako tako ne bude mogao bi se naći u velikim problemima - istaknuo je Sutton.

Na sličnom tragu je još jedan bivši nogometaš, a sada televizijski komentator Jamie Carragher, koji smatra da je Hudson-Odoi jedan od napadača s najboljim radnim navikama u Premier ligi, ali i da je Tuchel s ovom izmjenom želio poslati poruku svlačionici Chelseaja. Njemački stručnjak na kraju je pohvalio reakciju svog mladog aduta...

- Odlučili smo međusobno popričati pred ostatkom momčadi i njegova reakcija bila je upravo onakva kakvu sam želio. Uz smiješak je odradio odličan trening i time je za mene ova priča završena - zaključio je Tuchel.

Linker
23. travanj 2024 21:11