ANDER GILLENEA Afp
SAD MOŽE I BEZ LUKE

Veliki majstor u tišini preporodio Real: Španjolci već proglasili i nasljednika Casemiru, naslov sve bliže

Čini se da je konačno došlo njegovo vrijeme i na Pirenejima, Real je po svemu izraziti favorit za naslov
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. prosinac 2021. 09:28

Iako oslabljen neigranjem niza prvotimaca zbog bolesti i ozljeda, Real Madrid je ostvario pobjedu na uvijek neugodnom gostovanju u Bilbau. Nije se osjetio ni izostanak hrvatskog dirigenta Luke Modrića, a bodove je pogocima u ranoj fazi susreta osigurao raspoloženi Karim Benzema.

Mnogi su Realovi navijači bili zabrinuti za klupsku budućnost nakon odlaska trenera Zinedinea Zidanea koji je šokirao sve, jer je riječ o treneru koji je svlačionicu savršeno držao pod kontrolom. No, Florentino Perez imao je svog 'jokera zovi'. Carlo Ancelotti je iskusni i prekaljeni strateg koji izvrsno poznaje Realov ambijent, a to je jedna od bitnih stvari kad je kraljevski klub u pitanju.

Iako Real prošlog ljeta nije dovodio spektakularna pojačanja, Talijan je iz kadra koji mu je bio na raspolaganju uspio složiti pobjedničku momčad koja je posljednji poraz upisala 3. listopada na gostovanju kod Espanyola (2:1), tek par dana nakon domaćeg poraza od Šerifa u Ligi prvaka.

image

Carlo Ancelotti

ANDER GILLENEA Afp

Nakon toga Ancelotti i njegovi igrači reagirali su savršeno i sljedećih 15 utakmica odigrali bez poraza, uz čak 13 pobjeda i dva remija. U pobjedničkom pohodu uspjeli su ih zaustaviti samo Osasuna i Cadiz, odigravši bez pogodaka na Bernabeuu.

Miran čovjek Ancelotti radi u tišini, ali efikasno. Božićne blagdane dočekat će s osam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja Sevillu, 13 ispred Real Betisa, te čak 17 ispred Atletico Madrida i 18 ispred Barcelone.

Takav Ancelottijev učinak zapravo i ne bi trebao predstavljati neko veliko čudo, jer riječ je o jednom od najboljih trenera u nogometnoj povijesti. Ne samo što je jedan od trojice trenera koji su tri puta osvajali Ligu prvaka, nego je i jedan od sedmorice ljudi koji su Ligu/Kup prvaka osvajali i kao igrač i kao trener. Sjedio je na klupama Reggiane, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a, Reala, Bayerna, Napolija i Evertona. Bio je prvak u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj i Engleskoj, ne i u Španjolskoj. Čini se da je napokon došlo njegovo vrijeme i na Pirenejima, u ovom trenutku Real je po svemu izraziti favorit za naslov.

image
ANDER GILLENEA Afp

Kad je u pitanju pobjeda u Bilbau, Marca posebno ističe dvojicu Realovih igrača. Jedan od njih je francuski veznjak Eduardo Camavinga, kojem je tek 19 godina, ali ''sjaji svojom spektakularnom kvalitetom kad god je na terenu''. I u srijedu je presjekao puno lopti i pokazao da neigranje Casemira nije problem za momčad kad je on na terenu. Španjolski dnevnik proglasio ga je dostojnim Casemirovim nasljednikom.

image

Karim Benzema, Eduardo Camavinga i Ferland Mendy

ANDER GILLENEA Afp

Naravno, tu je i sjajni Karim Benzema. Francuski napadač igra u životnoj formi, ove sezone isporučio je već 20 pogodaka u svim natjecanjima, od toga je 15 bilo u prvenstvu. Na San Mamesu je zabio već u 4. i 7. minuti. Iako je Athletic smanjio već u 10. minuti preko Sanceta, Benzemini su golovi bili dovoljni Realu za novi ligaški trijumf. Francuz je velika Realova uzdanica u ovom trenutku, a znakove 'života' počeo je davati i već pomalo zaboravljeni Eden Hazard...

Linker
19. travanj 2024 12:58