Carlo Ancelotti
 JOSE JORDAN Afp
NEVOLJE U MADRIDU

Veliki Modrićev prijatelj predvodi bunt u svlačionici! Izvana sve izgleda sjajno, ali priča je drugačija

Tri zvijezde kluba nezadovoljne su svojim statusom i traže odgovore na neka pitanja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2021. 14:10

Nije u redovima madridskog Reala baš sve tako sjajno, kao što bi to rezultati i položaj na ljestvici mogli sugerirati. Da se s prvim, i to ozbiljnim problemima unutar svog kadra susreće Carlo Ancelotti, naslutila je jutros španjolska radio-postaja Cadena SER. Taj je medij otkrio da je Marco Asensio, jedan od Realovih ofanzivaca nezadovoljan aktualnom situacijom iz svog rakursa. Ove je sezone odigrao svega 73 minute i ulazio s klupe za pričuve što ga nikako ne može zadovoljiti... Ali, nije jedini nezadovoljnik.

Tu je i Marcelo koji na svom mjestu desnog braniča igra sve manje, odnosno - dvije minute u dvoboju protiv Celte. Asensio, Marcelo, ali i Isco, jer i on je problem. Već je na zimskoj polusezoni lani tražio da ga se pusti, a ovo mu je posljednja sezona ugovora. Nije za njega u klub stigla ponuda niti na zimu, ni ovoga ljeta, a godišnja plaća od sedam milijuna eura svakako je uteg za mnoge koji bi ga htjeli dovesti. Očekuje se da će otići sljedećeg ljeta kada ga klubovi budu mogli dovesti besplatno, u statusu slobodnog igrača.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Ipak, Asensio je najveći problem. Sada vrijedi 35 milijuna, a prije samo nekoliko godina cijena mu je na tržištu iznosila i oko 80 milijuna. No, nema za njega mijesta pored Balea, Benzeme, Hazarda, Viniciusa i Rodryga pa je vrlo vjerojatno da će i on uskoro sreću potražiti negdje drugdje te izabrati taj put umjesto sjedenja na Realovoj klupi.

Marcelo je također ovog ljeta dobio slobodu od kluba da si potraži novu sredinu, no odlučio je i on ostati u zadnjoj godini ugovora. Nakon Celte se ozlijedio, ali situacija u kojoj su sada ispred njega Gutierrez, Alaba, Nacho, kao i Mendy jednom kad se oporavi sigurno mu ne ide na ruku.

Ancelotti će u četvrtak svoju momčad izvesti na teren protiv Mallorce, a u toj utakmici kao i u onim nadolazećima vidjet će se jesu li nakon otkrivenih problema i poduzeti kakvi koraci da se neke tenzije unutar svlačionice smire.

Linker
20. travanj 2024 05:06