Ivan Rakitić

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
TAKO SE TO RADI

VIDEO: Nova ‘lopta s očima‘! Rakitić fenomenalno asistirao za pobjedu, Barcelona se vratila na drugo mjesto

S ova tri boda Barcelona je dostigla Sevillu koja je ranije kao gost nadigrala Levante
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. travanj 2022. 23:35

Lagana završnica pretvorila se u strepnju, no tri boda s gostovanja u Valenciji ipak su u torbi. Ivan Rakitić i društvo s 3:2 su slavili kod pretposljednjeg na ljestvici - Levantea i tako malo smanjili zaostatak u odnosu na vodeći Real iz Madrida. Trenutno je i dalje dosta hladno, -15 sa seviljske strane, i to pet kola prije kraja. Da, Sevilla ne može postati prvak, ali to tehnički još može biti Barcelona.

Družina s Nou Campa ima 18 bodova manje od Reala, ali i još 7 utakmica za odigrati, što tehnički znači da ih i može uhvatiti. Iako su joj za to šanse vrlo slabe, one matematički i dalje postoje, a dok je tako, ne smije ih se otpisivati.

Dakle, Sevilla je riješila Levante i zadala mu još malo briga oko ostanka u ligi, a upravo je Ivan Rakitić bio važna karika u tom slavlju. Bivši je hrvatski reprezentativac odigrao čitav dvoboj, a posebno važna bila je asistencija za vodstvo od 1:3.

>>> RAKITIĆEV ASIST POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nabacio je Raketa iz kornera s desne strane i majstorski naciljao glavu Julesa Koundea. Francuski stoper nebeski je skok pretočio i u pogodak, lopta se od vratnice u 81. minuti odbila u mrežu za povećanje seviljske prednosti.

U nju su gosti došli već u 14. minuti golom Jesusa Corone, ne bi li osam minuta kasnije Jose Luis Morales izjednačio iz kaznenog udarca. Za povratak u prednost opet, i to u 27. minuti gađa Corona, a rezultat je mirovao sve do spomenute 81. minute i kombinacije Rakitić - Kounde. Za konačnih 2:3 zabio je 36-godišnji rutiner Roberto Soldado, a valja naglasiti da je strijelac prvog Levanteovog gola, Morales, u 71. minuti propustio realizirati kazneni udarac kod 1:2.

Notirajmo i podatak o vrlo važnoj gostujućoj pobjedi Rayo Vallecana kod Espanyola u dvoboju 12. i 14. momčadi na ljestvici španjolskog prvenstva. Gol vrijedan troboda zabio je Sergi Guardiola u 42. minuti.

Do pobjede u gostima stigao je i Athletic Bilbao. Baski su na poluvremenu kod Cadiza vodili s 3:0, golovima Garcije u 3. minuti, Muniaina u 22., te Vesge u 33. minuti. No, u nastavku domaćin s dva pogotka, preko Pereza u 56. i Sobrina u 87. minuti priređuje dramu iz koje ipak ne uspjeva izvući pozitivan rezultat.



Barcelona u gostima pobijedila Real Sociedad

Nogometaši Barcelone vratili su se na drugo mjesto ljestvice španjolskog prvenstva minimalnom 1:0 gostujućom pobjedom protiv Real Sociedada u San Sebastianu u posljednjoj utakmici 33. kola.

Strijelac jedinog gola bio je Aubameyang već u 11. minuti, a asistirao mu je Ferran Torres.

image
ANDER GILLENEA Afp

S ova tri boda Barcelona je dostigla Sevillu koja je ranije u četvrtak kao gost nadigrala Levante sa 3-2 (2-1), oba sastava sada imaju po 63 boda, dva više od četvrtog Atletica iz Madrida, a 15 manje od vodećeg Reala iz Madrida.

Linker
23. travanj 2024 19:32