Screenshot
DOGODILO SE ČUDO

VIDEO: Vatreni u velikoj drami zabio ligaški gol nakon punih 11 godina! Zadnji je postigao još za Dinamo

Bila je to još jedna dramatična utakmica, Atletico je vodio 3:1 sve do sudačke nadoknade...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. studeni 2021. 18:33

Real Sociedad zadržao je prvo mjesto na ljestvici La Lige nakon pobjede na gostovanju nad Osasunom 2:0. U 13 kola osvojili su 28 bodova, jedan više od Real Madrida. Zabili su Merino u 72. minuti nakon lijepe akcije i Januzaj s bijele točke u 82. minuti. Ante Budimir je kod Osasune ušao tek nakon drugog gola gostiju. Sa sudačkom nadoknadom na terenu je proveo 11 minuta, primio loptu samo četiri puta i ostao bez udarca.

Prije toga Valencia i Atletico Madrid odigrali su dramatičnu utakmicu koja je završila 3:3, iako su gosti vodili 3:1 do sudačke nadoknade. Šime Vrsaljko dao je treći gol za Colchonerose! Koliko je to neobičan podatak govori pogled na biografiju srebrnog hrvatskog reprezentativca iz Rusije.

GOL ŠIME VRSALJKA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

To mu je tek četvrti službeni pogodak u profesionalnoj karijeri, prvi u španjolskoj La Ligi, prvi uopće u ligaškim susretima nakon više od jedanaest godina jer zadnji put je bio strijelac igrajući još za Dinamo. Dogodilo se to 29. kolovoza 2010. s Cibalijom u Maksimiru. Završilo je 2:0, a osim njega zabio je i Ivan Tomečak. Tada je pogodio glavom, ovaj put nogom iz blizine, nakon akcije Luisa Suareza.

image
OLI SCARFF Afp

Hugo Duro je s dva pogotka postavio konačnih 3:3. Za goste su prije Vrsaljka zabijali Luis Suarez i Griezmann, a tragičar Stefan Savić dao je autoglom i dopustio Duru da im otme bodove. Diego Simeone je ludio. Atletico je sada četvrti na tablici sa 23 boda, pet manje od Real Sociedada.

Vrsaljko je prije toga za Atletico u dva navrata tresao mrežu u Kupu kralja 2016. i 2020. Dakle, na pogodak je čekao od 16. prosinca 2020. godine.

Od Eura nije na popisu izbornika Zlatka Dalića, nije ga uvrstio ni ovaj put jer u Atleticu nije igrao. Do ove utakmice imao je samo 22 minute u prvenstvu i 21 u Ligi prvaka. No, ozlijedio se Trippier, radi se o ramenu, te je ušao već u osmoj minuti na Mestalli i odigrao dobru utakmicu. Osim gola imao je još jedan udarac kraj vrata, četiri otklonjene opasnosti, pet oduzetih lopti, sedam od deset dobivenih duela, a zbog prigovora je ugledao i žuti karton.

Barcelona, koja je jedanaest bodova udaljenog od vodećeg, u ponedjeljak u 13 sati na Camp Nou predstavlja novog trenera Xavija Hernandeza. Čeka ga velik posao, pravog iskustva nema jer u Kataru ga nije mogao steći, s velikim zanimanjem pratit će se njegov rad. Uzima ekipu s jedanaest ozlijeđenih igrača, Ansu Fati je zbog mišića otkazao reprezentaciju.

Linker
20. travanj 2024 14:43