KRŠENJE IZOLACIJE

Znala da je zaražena, ali nije ju bilo briga: Otišla u kafić, a potom u goste jednoj obitelji

Iako joj je određena mjera liječenja u kući, ona je dovela u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu
Kovid redari
 Nikola Vilic/Cropix

U Karlovcu je zabilježen prvi slučaj da je osoba, znajući da je pozitivna na koronavirus, namjerno izašla iz propisane izolacije, te se družila i tako izložila bolesti ostale građane. Dogodilo se to još 3. studenog, a danas je policija izvijestila da su protiv te osobe, a radi se o 43-godišnjakinji, podnijeli kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti. Izašla je u kafić, a potom i u goste jednoj obitelji.

Policijski službenici Policijske postaje Karlovac postupali su, kako navode u svojem priopćenju, temeljem zaprimljene dojave građana da covid-pozitivna osoba krši mjeru liječenja u kući, te su to i utvrdili prikupljenim informacijama i provedenim kriminalističkim istraživanjem.

- 43-godišnjakinji je iz razloga što je bila pozitivna na virus Covid-19, prethodno određena mjera liječenja u kući na adresi prebivališta. Unatoč tome ona je 3. studenog u poslijepodnevnim satima napustila mjesto prebivališta i otišla u ugostiteljski objekt i dom druge osobe u Karlovcu gdje je bila u kontaktu s drugim osobama. Na taj način dovela je u opasnost od širenja zarazne bolesti osobe s kojima je bila u kontaktu - priopćili su iz PU karlovačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:58