Xavi

 FREDERIC J. BROWN Afp
POČELO JE ŽESTOKO

Xavi: ‘Bili smo bolji, a prvo poluvrijeme - briljantno!‘; Ancelotti: ‘Falio nam je najbolji igrač svijeta‘

‘Pique će početi od nule, kao i svi ostali. Ovdje nisu bitna imena nego izvedba‘.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 24. srpanj 2022. 09:55

Barcelona je nastavila pozitivan niz na pripremnoj američkoj turneji. Nakon što je katalonska momčad u četvrtak deklasirala Inter iz Miamija, jutros je pao i vječiti rival – Real Madrid. Xavijevi odabranici slavili su rezultatom 1:0, a on je, nakon pobjede nad aktualnim klupskim prvakom Europe, iznio svoje viđenje utakmice.

Priznao je da je njegov sastav imao određenih problema u drugom dijelu utakmice, ali i izrazio zadovoljstvo konačnim rezultatom.

image
FREDERIC J. BROWN Afp

- Prvo poluvrijeme je bilo briljantno, ali drugo je bilo komplicirano, rekao je 42-godišnji trener pa nastavio:

- Došli smo ovdje pobijediti i uspjeli smo. Patili smo pred kraj, ali sam ipak zadovoljan današnjom utakmicom. Bili smo bolja momčad. U Barceloni nema prijateljskih utakmica, Uvijek želimo pobijediti, osobito protiv Reala.

Osvrnuo se i na Gerarda Piquea koji se oporavio od ozljede i ušao s klupe u 63. minuti susreta.

- Pique će početi od nule, kao i svi ostali. Ovdje nisu bitna imena nego izvedba, zaključio je Španjolac.

image

Carlo Ancelotti

ETHAN MILLER Afp

Medijima se nakon sraza na Allegiantu obratio i Carlo Ancelotti. On se također referirao na drugi dio susreta.

- Bili smo bolji na lopti u drugom poluvremenu. U prvom smo se dobro branili u niskom bloku, ali nedostajalo nam je ono malo kvalitete koju smo uspjeli proizvesti u nastavku utakmice, rekao je talijanski strateg i potom istaknuo koji je, po njemu, bio najveći hendikep njegove momčadi:

- Benzema je najbolji igrač na svijetu i nedostaje nam kad ne igra.

Dodao je i ovo.

"Bila je to dobra utakmica s puno intenziteta, pogotovo u prvom poluvremenu. Mislim da je bilo izjednačeno. Pokušao sam rasporediti minutažu jer svatko je malo drugačijoj situaciji fizički. Naravno, kad igrate s Casemirom, Kroosom i Modrićem je puno lakše, ali također sam želio dati priliku i nekim mlađim igračima. Sve u svemu, zadovoljan sam izvedbom protiv vrlo jakog protivnika"; rekao je Talijan i kazao jednu zanimljivost.

Alaba je, naime, sinoć igrao centralnog braniča, a Rudiger je bio na lijevom beku.

"Alaba će ove sezone na lijevom beku biti samo onda kad to bude neophodno, ne želim razdvojiti uspješnu momčad iz prošle sezone", otkrio je Ancelotti.

Linker
19. travanj 2024 14:47