DAX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
OGLASIO SE TRENER BARCE

Xavi otkrio: Pričali smo još prošloga ljeta, bio je to jedan od mojih najtežih dana! Morao sam to napraviti...

‘Ne znam jesam li bio pošten, ali bio sam iskren‘, riječi su trenera katalonskog diva
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2022. 16:34

Gerard Piqué mnoge je iznenadio kada je tijekom četvrtka preko društvenih mreža najavio kraj karijere.

Legenda Barcelone je prelomila i usput otkrila: "ove subote igram svoju posljednju utakmicu na Camp Nouu!" Reakcije na njegovu objavu pljuštale su sa svih stana, a konačno smo dobili i onu trenera katalonskog diva - Xavija Hernandeza.

- On za svoju karijeru zaslužuje sve pohvale navijača Barcelone. Odlučio je... Osjeća se manje važnim i manje korisnim. Bio sam na tom mjestu i normalna je stvar povući se u takvoj situaciji. On pokazuje spektakularnu veličinu. Zaslužuje najbolje i zaslužuje da ga navijači Barcelone poštuju i cijene zbog onoga što jest - legenda, rekao je Xavi na današnjoj press konferenciji pa otkrio:

- Već sam mu rekao svoje namjere. Pričali smo prošloga ljeta i to je bio jedan od najtežih dana u mojoj karijeri. Jako ga cijenim, ali svima nam se to dogodilo. I ja sam bio u toj poziciji. Definitivno imam veliku odgovornost, ali gledao sam što je najbolje za momčad i instituciju. To me koštalo. Bilo je teško. Bio mi je suigrač dugi niz godina, ali takva je situacija. Moraju se donositi i takve odluke, a njihovo donošenje je nezahvalno i neugodno. Ne znam jesam li bio pošten, ali bio sam iskren. On je bio primjer svima u momčadi, poručio je Xavi u dijelu razgovora koji se odnosio na odluku da Piquea ‘baci‘ u drugi plan.

35-godišnji Pique je u dresu Barce upisao 615 nastupa, 53 pogotka i 15 asistencija, a nosio je i dresove Real Zaragoze te Manchester United.

Linker
25. travanj 2024 02:05