OSCAR DEL POZO Afp
TREĆI PUT ZAREDOM

Zvuči nevjerojatno, no Real opet nije nikoga kupio! Pozadina je teret koji će ga pratiti još 18 godina?!

Ni ove zime Zinedine Zidane nije mogao posegnuti za pojačanjima. Dvije godine bez novih imena.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. veljača 2021. 08:32

Davno je to sad već bilo, ljeto 2019. čini se kao neka prapovijest u odnosu na vrijeme u kojem živimo. Tada je, osim "starog normalnog" po načinu života cijelog svijeta bilo i normalno to da se oni najjači svjetski nogometni klubovi pojačavaju na bazi svakih pola godine...

Tako je madridski Real 12. srpnja 2019. predstavio svoje najnovije pojačanje, Ferlanda Mendyja. Već su se do toga dana poprilično istrošili, dovevši Edena Hazarda za iznos veći od 100 milijuna eura, Luka Jović stigao je za 60 milijuna, Eder Militao koštao je upravu kraljevskog kluba okruglih 50, a za Rodryga Goesa izdvojeno je pak 40 milijuna eura. Tih konačnih 48 za Mendyja označilo je kraj bilo kakvog poslovanja Reala po pitanju ulaznih transfera za sljedeće dvije godine.

Jer, proći će još minimalno pet mjeseci do ponovnog otvaranja tržišta. FIFA zasigurno datum početka ljetnog prijelaznog roka 2021. godine neće staviti prije 1. srpnja, kada će se već opasno približiti druga godišnjica Realovog mira.

Zašto je tome tako? Nije stvar samo u koronakrizi, mada će ona pojesti dobar dio kolača kojeg su prethodno možda i namijenili za transfere. Naravno, radi se i o izgradnji novog stadiona, a za kojeg se klub jako zadužio. Naime, posudili su od dvije banke ukupno 575 milijuna eura koje će, samo kao glavnicu kredita morati vraćati od 2023. pa sve do - 2049. godine!

Naravno, računaju u Realu da će se sve otvoriti jednog dana, pa da će i navijači moći biti dio novog Bernabeua, ali ovaj bi, treći prijelazni rok bez transfera mogao biti još samo jedan u nizu.

Linker
16. travanj 2024 10:42