StoryEditor
 Antonio Mance, Darko Nejasmic i Mirko Marić
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
Ostaje u formi

Prvi strijelac HNL-a nije zaboravio tresti mreže, na rođendan zabio dva gola i odlučio pobjednika

Konačan rezultat je bio 4:0 za bijele, a on je svoje pogotke postigao u prvom poluvremenu utakmice
Autor: JL.Objavljeno: 17. svibanj 2020. 10:37

Jučer, prije podne, trener Ivica Kulešević je podijelio svoje učenike u dvije momčadi i sučelio ih međusobno. Kako je i inače u posljednja dva mjeseca drugačije nego inače, i ovaj put je bilo neobičnosti.

Termin igranja je nešto zakasnio, ali to je bilo neslužbeno odmjeravanje snaga, u programu treninga, pa nikog nije ni smetalo, a naravno ni posljedica nije bilo. Igrali su bijeli protiv crvenih. Osnovna je boja Osijeka za natjecateljske utakmice kombinacija bijelog i plavog, a pričuvna je garnitura majici crvene boje. Tek toliko da nema zabune.

Ono od svega najbitnije je da su bijeli pobijedili crvene. I još nešto jako važno. Vodeći strijelac Prve HNL Mirko Marić u vrijeme stanke zbog koronavirusa nije zaboravio tresti mrežu. S dva pogotka odlučio je pobjednika na svoj 25. rođendan. Konačan rezultat je bio 4:0 za bijele, a on je svoje pogotke postigao u prvom poluvremenu utakmice u kojoj je pravdu dijelio i sprovodio tehnički direktor Hrvoje Barišić, u okončanoj sportskoj karijeri sudac s međunarodne liste. Osim Marića, koji je dva puta tresao mrežu crvenih, u strijelce su se još upisali i Mance i Kleinheisler.

image
Okupljanje i prvi trening nakon stanke igraca NK Osijeka
IVAN PERIC/CROPIX

Za bijele su u prvom poluvremenu igrali Ivušić, Ćosić, Škorić, Majstorović, Bočkaj, Silva, Žaper, Kleinheisler, Pilj, Grgić i Marić u prvom poluvremenu, a za crvene Malenica, Todoroski, Gutieri, Marin, Talys, Šorša, Jugović, Caimacov, Špoljarić, Mbakogu i Mance. No, u drugom poluvremenu je Osijekov strateg iznova promiješao “karte” pa su momčadi bile u drugačijim postavama.

Za bijele su u nastavku igrali Ivušić, Silva, Škorić, Majstorović, Talys, Žaper (koji je kasnije ustupio mjesto Jugoviću), Pilj, Kleinheilser, Bočkaj, Marić i Mance. Crveni su u nastavku bili Malenica, Šorša, Gutieri, Ćosić, Grgić, Marin, Jugović (a kada je otišao među bijele na njegovoj je poziciji ordinirao Caimacov), Kamenar, Špoljarić, Beljo i Mbakogu.

Bilo je to dobro i zanimljivo nadmetanje, a trener Ivica Kulešević je mijenjao i formaciju i u njoj igrače očito u potrazi za nekim rješenjima koja misli primjenjivati i u nastavku natjecateljske sezone.

Rezultati provedenih testiranja igrača i članova stučnog stožera bit će poznati tijekom idućeg tjedna...

image
Mirko Marić i Ardian Ismajli
VLADO KOS/CROPIX

Linker
04. srpanj 2020 12:45