VELIKA AKCIJA

Počasni konzul Ukrajine Ivica Pirić predao pomoć za Ukrajinu, Kazahstan i Azerbajdžan

Uručio je 15 tisuća zaštitnih maski Splendor, te dezinfekcijska sredstva Labuda. Napravljeni su u Hrvatskoj i imaju certifikat EU-a
Ivica Pirić s ukrajinskim veleposlanikom

Kako je izvijestila informativna agencija Ukrajinske nacionalne novosti, počasni konzul Ukrajine u Republici Hrvatskoj Ivica Pirić predao je humanitarnu pomoć preko ukrajinskog veleposlanstva u Zagrebu namijenjen borbi Ukrajine protiv pandemije covida –19.

Kako nam je kazao Ivica Pirić, pomoć će se podijeliti po bolnicama u Kijevu“

„Drugi val korone, na žalost, poharao je Europu. Virus nije mimoišao ni Ukrajinu. Stoga je počasni konzulat Ukrajine u Hrvatskoj, osigurao i uručio 15 tisuća medicinskih zaštitnih maski Splendor, te dezinfekcijska sredstva tvrtke Labud. Sva ta sredstva napravljena su u Hrvatskoj i imaju certifikat Europske unije. No, ovo nije jednokratna pomoć. Mi ćemo nastaviti s našom akcijom i ona će obuhvatiti Dnjepar te druge gradove u Ukrajini. Isto tako izražavam veliku zahvalnost veleposlaniku Ukrajine Vasiliju Kiriliču na plodnoj i srdačnoj suradnji. Mi ćemo i nadalje blisko surađivati u borbi protiv ugroze i posljedica koju izaziva koronavirus“, izjavio je Pirić informativnoj agenciji Ukrajinske nacionalne novosti.

image
Ivica Pirić s ukrajinskim veleposlanikom
image
Pirić u veleposlanstvu Azerbajdžana
image
Pirić u veleposlanstvu Kazahstana

Dan nakon što je isporučena pomoć u ukrajinskom veleposlanstvu, Ivica Pirić je istu količinu zaštitnih sredstva isporučio u veleposlanstva Azejberdžana i Kazahstana koja su namijenjena za bolnice u tim zemljama.

Podsjetimo, Ivica Pirić je predstavnik Kazakh Investa u Hrvatskoj - kazahtanske državne tvrtke za investicije te predsjednik Udruženja sport i kultura Hrvatska - Azerbejdžan. Pomoć za ove tri zemlje je organizirana uz pomoć veleposlanstva Ukrajine, Kazahstana i Azerbejdžana u Hrvatskoj te uz podršku naših veleposlanika u tim zemljama. Pomoć će se rasporediti po bolnicama u tim zemljama.

"Odlična suradnja i nije neko posebno iznenađenje jer se radi o prijateljskim zemljama. Uskoro će biti organizirana pomoć za Uzbekistan. Očekujemo uskoro otvaranje počasnog konzulata Uzbekistana u Hrvatskoj“, otkriva Ivica Pirić koji je kaže ugodno iznenađen količinom objava medija o ovim aktivnostima u tim zemljama te napomenuo da će se akcija pomoći nastaviti.

image
Pirić u veleposlanstvu Azerbajdžana
image
Pirić u veleposlanstvu Kazahstana

Tijekom 2020. godine, 28 država, ali i Vatikan te Suvereni viteški malteški red pomogli su Ukrajini te isporučili humanitarnu pomoć koja se koristila za prevladavanje pandemije koronavirusa.

Gospodarska suradnja na još višoj razini

Ivica Pirić kaže da je prije izbijanja pandemije Covid 19 bilo planirano održavanje niz poslovnih skupova kako bi se suradnja u gospodarstvu Hrvatske s jedne strane te Ukrajine, Azerbajdžana, Kazahstana, Turkmenistana i Uzbekistana s druge strane, podignula na još veću razinu.

Kaže da se čeka smirivanje pandemije kako bi se planirani gospodarski forumi održali.

„Unatoč tim nepovoljnim okolnostima mi imamo već zapažene rezultate oko plasmana proizvoda hrvatskih tvrtki na, pogotovo, ukrajinsko i kazahstansko tržište. Zato je organizacija poslovnih foruma iznimno važna. Svjedoci smo da su nakon samo tri održana ukrajinsko-hrvatska poslovna foruma rezultati odlični i što se tiče izvoza hrvatskih tvrtki i što se tiče investicija ukrajinskih gospodarstvenika u Hrvatskoj“, pojašnjava Ivica Pirić, ukrajinski počasni konzul u Hrvatskoj, predsjednik Udruženja sporta i trgovine Azerbajdžana i Hrvatske, predstavnik Kazah Investa i predsjednik Hrvatsko-ukrajinske komore za zemlje bivše države.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 12:41