TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
DOMINANTNA IZVEDBA

Bila je to igra muškaraca protiv dječaka, a Matjaž Kek je ovaj put bio kekec, preplašeni dječarac

Hrvatska je komforno zatvorila rujanski kvalifikacijski prozorčić. Tri utakmice, sedam bodova
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 08. rujan 2021. 07:02

Kad igram doma grickam”, u televizijskoj reklami na poluvremenu Josip Brekalo posegne za sponzorskim čipsom HNS-a. “A kad igram u gostima ja grickam”, pridruži mu se onda u kadru Dominik Livaković. Nedostajao je samo Luka Modrić da u onoj drugoj reklami za odjevnu marku “vatrenih” značajno podigne ovratnik i suigrače povede prema – kauču. Nikad opušteniji tamo bi odgledali kako Hrvatska komforno zatvara rujanski kvalifikacijski prozorčić. Tri utakmice, sedam bodova.

Ako su u Moskvi igrali sterilnu tika-taku na sredini terena i s previše obzira ulazili u posljednju trećinu, “vatreni” su već tri dana kasnije u Bratislavi izgledali kao momčad s glavom i repom, a ciklus su zaokružili utakmicom koju je najlakše opisati radnim naslovom “muškarci protiv dječaka”. Premda je na Poljud stigao zakićen epitetom nezahvalnog gosta – bez poraza u deset gostovanja s Rijekom – Matjaž Kek je sinoć bio samo “kekec”, preplašeni dječarac.

Pod vodstvom melankoličnog Josipa Iličića napadi njegove momčadi trajali su kraće od Dončićevih s “deželom” na košarkaškom parketu. Slovenci nisu mogli iz obruča, teško su dolazili do kisika i predavali su loptu natrag u posjed domaćinu nakon deset ili najviše petnaest sekundi. Onda bi se vratili u dva gusta defanzivna bloka i kao vrebali priliku za kontru, ali nisu je dočekali.

Hendikepirana izostancima Modrića i Livakovića, privremeno razdružena s Brekalom, Petkovićem, Rebićem i još ponekim dojučerašnjim prvotimcem, Hrvatska je u rujnu učinila važan korak prema Kataru 2022.

Malo pomalo Zlatko Dalić vraća se u šampionsku formu. Obrana šuplja poput cjedila u dvobojima Lige nacija sada je odigrala 4,5 sata nogometa bez primljenog gola. Akciju su iznijeli senatori Brozović, Kovačić i Perišić, odmah uz njih Lovren i Vida, dok su oni iz drugog (Pašalić, Oršić) ili trećeg plana (Ivanušec, Sosa) besprijekorno kliknuli sa starosjediocima.

Linker
18. travanj 2024 11:04