DAMIR KRAJAC Cropix
‘DANCI? JAKO SU OZBILJNI‘

Bišćan otkrio zašto nije zvao Marina Ljubičića! ‘Treba napraviti sve da se plasiramo na Euro‘

Igor Bićan najavio je nadolazeći okršaj s Danskom, a osvrnuo se usput i na svoj popis
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2022. 11:51

Izbornik mlade hrvatske reprezentacije Igor Bišćan podijelio je svoja razmišljanja uoči prve utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo (U-21). Prvi susret s Dancima Bišćanovi izabranici igraju u Puli (23. rujna, 18.00 sati), a uzvrat je 27. rujna u Vejleu u isto vrijeme.

"Očekivanja su jasna i nema tu velike filozofije: treba napraviti sve da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Stanje u momčadi je dobro, vidjet ćemo kako stojimo s ozljedama i umorom. Imamo dovoljan broj igrača da se konkretno suprotstavimo snažnoj momčadi poput Danske, imamo svoje šanse", kaže Bišćan pa dodaje:

"U kvalifikacijama smo bili odlični, puno smo toga dobro napravili, ali u nekoliko zadnjih utakmica zakomplicirali smo stvari. To je prošlo, nema previše smisla vraćati se, dečki su se posvetili radu u klubovima, a sve što treba promijeniti i prilagoditi proći ćemo sada na pripremama. Treba izvući pouke, ali i okrenuti se budućnosti. Novi izazov uvijek je najvažniji."

Nepozivanje Marina Ljubičića koji briljira u dresu austrijskog LASK-a za koji je u devet nastupa upisao 10 pogodaka i dvije asistencije.

"Jednostavno rečeno, odlučili smo se za druge igrače. Imamo dovoljan broj napadača, ta je pozicija dosta dobro pokrivena. Mnogi od tih igrača su u jako dobroj formi tako da smo se za ovo okupljanje odlučili za ove igrače."

Danska?

"Danska je jača od Norveške, kao i u seniorskom nogometu. Jako su ozbiljni, nisu se izravno kvalificirali samo zbog gol-razlike. Igraju s puno tempa i energije, jako su agresivni i imaju kvalitetne pojedince, pogotovo u napadačkom dijelu. Pogledali smo njihove utakmice, bili su u možda najjačoj skupini", zaključio je.

Toni Fruk:

"Doveli smo se u nezgodnu situaciju, s obzirom na prvih šest kvalifikacijskih utakmica, ali sve je na nama u ove dvije utakmice s Danskom i idemo pokazati da smo bolja i kvalitetnija momčad, da imamo veću želju i da zaslužujemo biti na Europskom prvenstvu. Puni smo optimizma, premda se dosta ‘zakuhalo‘ pred kraj kvalifikacija i nismo se smjeli dovesti u situaciju da utakmica u Norveškoj odlučuje o prvom mjestu. Bit će teško u obje utakmice s Dancima, ali zahtjevna nas je skupina dobro pripremila i pokušat ćemo do što boljeg rezultata na domaćem terenu, a u drugoj je uvijek sve moguće."

Marco Pašalić:

"Jako sam sretan da napokon mogu zaigrati za Hrvatsku, nakon tri pokušaja i ozljede ligamenata pa operacije ramena, ali sad sam spreman i vjerujem da možemo otići na Europsko prvenstvo. Ima nas dosta iz Njemačke koji smo izabrali Hrvatsku, no važno je pokazati što znamo, nadam se da ćemo igrati zajedno. Ja sam jako ponosan, pratio sam ranije Hrvatsku i s tribina, za mene je velika čast igrati za Hrvatsku. Odmah sam se odlučio, bez obzira na njemački poziv prije nekoliko godina, jer srce mi kuca za Hrvatsku. Lijep mi je osjećaj bio zaigrati za Borussiju protiv Bayerna, sada se želim vratiti u takvu formu. Posudba mi nije bila opcija, u Dortmundu vole moj nogomet. Moj stil igre su ofenziva, driblanje i pogoci, ali stižem i kad me trebaju u defenzivi. Nije lako u drugoj momčadi, ali i to treba proći."

Linker
19. travanj 2024 04:15