FRANCK FIFE
NE IZGLEDA DOBRO

Bivši Vatreni progovorio o bolnoj realnosti: ‘Ne vidim nikoga u budućnosti tko bi njega mogao zamijeniti‘

‘Meni se čini da se ova nova generacija brzo uvrijedi. Ne želi učiti od Modrića, Lovrena, Perišića...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. rujan 2020. 15:27

Jurica Vranješ, također bivši Vatreni, kaže da su nakon euforije zbog srebra na Svjetskom prvenstvu hrvatski ljubitelji nogometa pomislili da će stalno sve biti u istom tonu.

- Kompletna javnost je mislila da se nakon Rusije možemo nositi sa svima. U ove dvije utakmice s Portugalom i Francuskom vidjeli smo da bez Luke Modrića - ne možemo! Modrića se ne može zamijeniti, a ja u budućnosti ne vidim nikoga tko bi ga i mogao zamijeniti. Luka je ključ ove reprezentacije, on je vođa kao pojava, a u igračkom smislu zna smiriti loptu, promijeniti ritam. Nadalje, svi drugi igrači reprezentacije uz njega su bolji, to mora biti jako bitna spoznaja. Uz Luku drugi daju više na terenu. Zato nisam preveliki optimist. U ove dvije utakmice vidjeli smo da će nam u budućnosti bez njega biti jako teško, neće nam biti bajno. Još jedan naš krucijalni igrač, Marcelo Brozović, uz Modrića je kudikamo igrački jači. Lako bih kazao da su svi naši ostali reprezentativci uz Luku čak 50 posto bolji - kazao je za početak Vranješ.

image
JOE KLAMAR

Veli nam da zaista nije uobičajeno da na ovoj razini reprezentacija poput Hrvatske u dvije utakmice primi čak osam pogodaka.
- Vidite, Dejan Lovren godinu dana nije bio u pravom ritmu, tek sad opet kreće u Zenitu. Vida igra u Bešiktašu koji nije momčad od prije dvije-tri godine. Vrsaljko nije igrao... A kad se radi o lijevom beku, onda se mučimo pronaći idealnog još od vremena Roberta Jarnija. Sve se to mora osjetiti. Ćaleta-Car hoće možda hoće više nego što može, što mu dopušta kvaliteta. Da se vratim na Lovrena i Vidu, oni su već u starijim godinama, uskoro će trebati tražiti zamjene, a niti to neće biti lako.
Vranješ je kazao još nešto zanimljivo...

- Znate što sam još primijetio na ove dvije utakmice? Ovi mlađi igrači su dobili priliku, ali nije baš dobro izgledalo protiv Portugala. Makar se protiv Francuske pokazalo da se na njih može računati. Bio sam igrač i prepoznajem neke stvari. Meni se čini da se ova nova generacija brzo uvrijedi, ne želi učiti od Modrića, Lovrena, Perišića... Misle da sve znaju i da su bogomdani da igraju na najvišoj razini. To se mora promijeniti. Jer tko se razumije u nogomet, vidi to po njihovom držanju na terenu. Moraju u svojoj glavi drukčije posložiti stvari, jer oni su nasljednici naših senatora. Ovo je neka druga generacija od one u kojoj smo mi kao mlađi startali u reprezentaciji i kad smo gledali u Šukera, Asanovića ili Bobana kao u bogove. (do)

Linker
19. travanj 2024 15:23