Dalić čestita češkom izborniku Šilhavyju
 ANDY BUCHANAN Afp
NIZ PROBLEMA

Dalić: Bili smo tromi, spori, kompaktni u prvom dijelu, mučimo se u igri, nedostaje nam energije...

‘U prvom poluvremenu igrali smo nekakav presing pojedinačno, to nije bilo potrebno niti dogovoreno‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2021. 20:36

Hrvatska je u drugom kolu Eura skupine D remizirala s reprezentacijom Češke 1:1. Na Hampden Parku u Glasgowu poveli su Česi kada je Dejan Lovren nehotice skrivio jedanaesterac nad Patrikom Schickom udaranjem laktom u skoku. Češki je napadač i realizirao najstrožu kaznu za vodstvo.

Vatrenima je nadu u pobjedu vratio Ivan Perišić u drugome poluvremenu sjajnim solo-prodorom i bombom za izjednačenje. Međutim, do kraja se rezultat nije mijenjao.

Izbornik Zlatko Dalić otvoreno je progovorio o slabostima u igri:

"Na kraju je zasluženo, u prvom dijelu bili smo tromi, spori, nismo bili kompaktni. Poslije smo se konsolidirali, imali nekoliko prilika, na kraju je 1:1 realno. Fali nam energije, puno se mučimo, radili smo pojedinačni presing na njihovoj polovici koji nije bio potreban niti dogovoren. U odnosu na prvu utakmicu bili smo bolji, ali nije bilo dovoljno za pobjedu...

Češki izbornik: Da smo bili malo hrabriji...

Češka nakon dva kola ima četiri boda i korak je do prolaska u osminu finala.

"Obično su četiri boda dovoljna, nismo posve sigurni, ali zadovoljni smo rezultatom. Brojevi nam idu u korist, ali još ništa nije sigurno. Želim čestitati igračima na predstavi koju su pokazali," kazao je češki izbornik Jaroslav Šilhavy.

Naglasio je kako je očeivao agresivniju Hrvatsku.

"Očekivali smo da će Hrvatska dominirati, ali nisu toliko jako napadali, dopuštali su nam da držimo loptu. Da smo bili malo hrabriji u završnici možda bi bilo drugačiji rezultat. No, rezultat je pravedan."

Naglasio je kako žali zbog načina na koji je njegova momčad primila gol.

"Žao mi je što smo primili gol, brzo su izveli slobodan udarac i iznenadili nas. Međutim, sretni smo s bodom, vidjet što će biti dalje."

Dodao je kako nije razmišljao promijeniti izvođača kaznenog udarca premda je Patrik Schick dobio udarac u glavu.

"Kada sam vidio kako je bio odlučan, dozvolio sam mu pucati," istaknuo je češki izbornik.

Šilhavy je istaknuo i kako je zadovoljan igrom svojih igrača koji su "pratili" Modrića.

"Modrić nije išao previše naprijed, igrao je više iza, no Holaš ga je dobro zatvorio, ne samo u obrani već i u organiziranju napada. Zadovoljnio smo kako je to učinio," zaključio je češki izbornik.

Linker
14. travanj 2024 17:06