TOM DUBRAVEC/CROPIX
REAKCIJE S POLJUDA

Dalić: Cilj je ostvaren, ali ne našom igrom, poklopilo se; Lovren: Neshvatljive su mi neke odluke suca

Izbornik Dalić i tri igrača dali su izjave nakon poraza Hrvatske od Portugala na Poljudu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2020. 23:15

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u elitnoj skupini Lige nacija i za njenu treću sezonu koja će se odigrati sljedeće godine. Iako su Vatreni izgubili od Portugala s 3:2, izgubili su i Šveđani u Parizu od Francuske s 4:2 pa se Hrvatska zbog bolje gol-razlike našla na 3. mjestu u konačnom poretku skupine.

Nakon utakmice smo željno čekali izjave izbornika i igrača. Cilj je ostvaren, onaj glavni, onaj željeni. I igra je bila dobra, a poraz se na koncu dogodio kao nesretan slučaj nakon što je Livakoviću ispala lopta, a Ruben Dias pogodio za konačan rezultat.

- Prvo bih čestitao dečkima. Ostavili smo srce na terenu, to je bilo dobro. Žao mi je što nas nije nagradilo pa da je barem ostalo tih 2:2... Imali smo nedaće cijele godine, ali cilj je ostvaren. Ostali smo u elitnoj skupini pa ćemo i sljedeće godine stalno igrati sa svjetskim i europskim velesilama. Ipak, cilj je ostvaren, ali ne dobrom igrom, nego time što nam se jednostavno poklopilo - rekao je Zlatko Dalić.

Ipak, neke stvari je valjalo i pohvaliti.

- Dečki su vidjeli da mogu. Imali smo dobar raspored, puno trčanja, agresije, to je ono što smo radili dobro. Nismo izgubili glavu, dali smo drugi gol, izjednačili, imali smo puno dobrih stvari koje ćemo još i nadograditi kada se kompletiramo. Kad se priključe oni kojih nema, kada dobijemo vremena za treniranje u ožujku i lipnju sljedeće godine, onda će to opet biti prava Hrvatska - dodao je izbornik.

Dva je pogotka za reprezentaciju danas zabio Mateo Kovačić:

- Nažalost, primili smo taj glupi gol ali dobro. Bilo je i crvenog kartona, težak teren, teška utakmica, ali ostali smo u eliti pa je dobro. Nadam se da ćemo sljedeći put pobijediti. Znače mi puno moji golovi. Sretan sam, danas sam zabio dva, ali to mi je sad najmanje bitno jer se dobiva kao kolektiv. Danas smo ostali u Ligi A, to je dobro. Nismo ponosni zbog poraza, ali mislim da smo bili čvrsti, odgovorni... Primili smo glupi gol, ali to se događa - rekao je Kovačić.

Bio je na raspolaganju i Dejan Lovren.

- Šteta. Žao mi je. Dali smo sve od sebe na terenu, bar da smo izvukli nerješeno. Isplatio bi se sav trud. Ima tu i grešaka suca, ne možemo shvatiti da nešto nije sudio... Primili smo u zadnjoj minuti gol. Ostajemo u elitnom natjecanju. Dobro je, a opet nije dobro jer smo izgubili. Teren je dosta bio težak, još smo dobro i igrali - rekao je nakon utakmice Dejan Lovren.

- Uzimajući sve u obzir, dobro smo odradili posao, s obzirom na to da smo bili s igračem manje. Dobro smo odradili prvi dio, da nije Rog dobio crveni karton, možda bi i pobijedili. Tako da možemo za time žaliti. Prvi put smo danas bili nas četvero iza, dosta smo se izrotirali i prema naprijed. Mislim da su Mile, Josip i Domagoj Bradarić dobro odradili posao tako da mogu biti ponosni na sebe - dodao je.

Javio se i Mile Škorić:

- Dobio sam priliku, drago mi je zbog toga. Presretan sam, ali i nesretan zbog poraza. Šteta zbog utakmice. U prvom dijelu smo dobro stajali, poveli i imali još jednu veliku priliku. Izgubili smo, ali što je tu je, idemo dalje. Svakako da je ovo top-razina. Morao sam biti koncentriran na toj razini. Mogu biti zadovoljan s osobne strane, ali nisam zbog poraza. Ovo je velika stvar za Hrvatsku da smo ostali u elitnom društvu. Nije dobar poraz, ali bit ćemo opet jaki.

Linker
24. travanj 2024 16:10