KORONAVIRUS

U Zagrebu 236 novih slučajeva zaraze, Jeleč: ‘Zdravstveni sustav funkcionira otežano‘

U Zagrebu je 419 zdravstvenih djelatnika pozitivno na koronavirus ili je u samoizolaciji
Testiranje, ilustracija
 Zeljko Puhovski/Cropix

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 236 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

To predstavlja i ukupan broj novooboljelih, s obzirom na to da se nedjeljom ne obavlja brzo antigensko testiranje na području grada.

Pročelnik Gradskog ureda za javno zdravstvo Vjekoslav Jeleč kazao je kako zdravstveni sustav u gradu funkcionira otežano jer 419 zdravstvenih djelatnika pozitivno na koronavirus ili je u samoizolaciji.

Predsjednica uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban je na konferenciji za novinare demantirala informacije koje su se pojavile u medijima da je voditelj podružnice Gradska groblja Patrik Šegota povukao svoju ostavku na tu dužnost.

Stojić Deban je istaknula da je Šegota dao ostavku 9. studenog koja je procesuirana i da je na tu dužnost imenovana nova osoba. Mediji su objavili i priopćenje Zagrebačkog Holdinga o vraćanju na funkciju Šegote, a Stojić Deban istaknula je kako Holding nije autor tog objavljenog priopćenja.

“Holding nije izdavao pisana priopćenja niti je zaprimio dokument povlačenja ostavke gospodina Šegote”, kazala je Stojić Deban.

Na konferenciji za medije novinarka je ustvrdila kako u posjedu ima snimku gradonačelnika Milana Bandića, kako se nakon Kolone sjećanja u Vukovaru nalazi u restoranu s puno ljudi, bez da nosi masku.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević kazala je da nije upoznata sa sadržajem snimke, ali da sumnja u njenu autentičnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:34