Zlatko Dalić
 DMITRIY GOLUBOVICH Anadolu Agency Via Afp
IPAK JE REKAO IME

Dalić otkrio tko je jedan od prozvanih Vatrenih: ‘Ne da nisu zadovoljili, oni nisu u standardnoj formi‘

‘Ono što je nekada zabijao, Kramarić više ne zabija. Fali nam realizacija‘, rekao je izbornik.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2021. 22:11

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 2:2 u susretu 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kataru sljedeće godine. To znači da su se, nakon pobjede Rusije na gostovanju kod Slovenaca u Mariboru, Vatreni našli na drugom mjestu skupine s dva boda zaostatka za vodećim Rusima, dva kola prije kraja.

Izabranici Zlatka Dalića su, da podsjetimo, dva puta gubili na osječkom Gradskom vrtu protiv Slovaka. Istina, dvaput su se i vraćali, a zabili su i treći pogodak no on Vlašiću nije priznat zbog ranijeg zaleđa Perišića.

Susret protiv Slovačke prokomentirao je u razgovoru za RTL i sam izbornik Zlatko Dalić.

- Pogledao sam snimku utakmice te i dalje nemam ni riječi zamjerke igračima. Optimist sam, imam pravo na to - rekao je Dalić, pa otkrio da ga tri igrača nisu zadovoljila.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Ne da nisu zadovoljili nego nisu u standardnoj formi. Ali neću o imenima - kazao je izbornik prije no što je dao naslutiti da je jedan od te trojice - vratar Dominik Livaković.

- Imao je nezgodnu ozljedu koja ga je udaljila s terena. Nažalost, i Ivušić se ozlijedio i to su problemi s golmanima - poentirao je Dalić.

Na novinarsko pitanje je li pogriješio s izmjenama, rekao je:

- Htjeli smo u zadnjih 7-8 minuta pojačati napad, uveo sam i Sučića koji ima odličan udarac lijevom nogom, a i da mu damo minutažu i potvrdimo da će igrati za Hrvatsku. Ne, nismo pogriješili s izmjenama.

Osvrnuo se i na učinak Andreja Kramarića koji je nakon godinu dana konačno zabio za Hrvatsku.

- Stvaramo puno prilika. U zadnje dvije utakmice imali smo 70 udaraca i 30 u okvir. Fali nam realizacija. Kramarić što je zabijao, više ne zabija - zaključio je Dalić u razgovoru za RTL.

Linker
18. travanj 2024 11:24