VLADO KOS Cropix
PROMJENE ZA POLJUD

Dalić pozvao Bišćanove zvijezde, protiv Francuske debitira mladi dinamovac, a mijenja se i sustav!?

Dio igrača nije dovoljno fizički spreman, a pojedini ovog časa ni u glavi za najozbiljnije utakmice
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. lipanj 2022. 17:10

Zlatko Dalić hitno je priključio Josipa Šutala, Josipa Stanišića i Luku Sučića koji su već u subotu doletjeli u Split. Iako je bilo najavljeno da će nakon Norveške, gdje su igrali za U-21 vrstu doći u tabor A sastava jedino ako pobijede i osiguraju prvo mjesto, a u protivnom će igrati i u Estoniji jer mladima trebaju ti bodovi barem za drugu poziciju i doigravanja, Dalić je povukao potez s kojim je dao do znanja kako je svjestan da ima velike probleme u svojim redovima. Mladi su izgubili, a svejedno ih je uzeo Igoru Bišćanu.

Šutalo, Stanišić i Sučić konkurirat će već za Francusku u ponedjeljak, u nedjelju će trenirati s ekipom i ne bi čudilo da se netko od njih, prije svih Šutalo, odmah nađe u početnoj postavi. Osijek je potvrdio da dio igrača nije dovoljno fizički spreman, a pojedini ovog časa niti u glavi za najozbiljnije utakmice i zato će Dalić morati pažljivo birati početnu postavu kao i koncepciju igre. Na okupljanju je najavio da će protiv Tricolora ponuditi formaciju 4-2-3-1 ili 4-3-3, ali sada ne bi čudilo da pribjegne i varijanti 3-5-2. Obrana, ali i cijela defenziva bili su porozni.

Duje Ćaleta-Car iz Osijeka je otišao u Dubrovnik gdje je za subotu utanačio još jedno vjenčanje s Adrianom u crkvi svetog Ignacija. Najvljeno je da će se ekipi priključiti izravno sa svadbe u nedjelju u Splitu. Duje će biti ekspresni mladoženja po principu - dođoh, oženih se i odmoh. Nakon reprezentativne akcije ostat će vremena za bračnu sreću... Ionako su službeno, kod matičara, u braku već godinu dana.

Bilo je cinika u Osijeku koji su komentirali da je glavom više bio u "sudbonosnom da" i prvom plesu nego utakmici... Logično bi bilo sad da Dalić na Poljudu nešto promijeni. Hoće li se dogoditi da startaju dvojica debitanata Šutalo i Martin Erlić? Sami ili će kao treći s njima biti Domagoj Vida ili Marin Pongračić? Iako ni potonji nije se proslavio u Osijeku. To su svi koje ima na raspoaganju za središte obrane. Ako računamo da Ćaleta-Cara ne bi trebao forsirati u ovoj utakmici, a Gvardiol je ranije otpao zbog ozljede.

Borna Sosa je ozlijeđen pa je lijevi bek Borna Barišić, a ako bi se igralo 3-5-2 kao bočni može kandidirati i Oršić! Na desnoj beku je Juranović, a stigao je i Stanišić. Vrsaljko još nije fit za igru. Očekujemo vezu Modrić – Brozović – Kovačić, a o napadu je rano govoriti, ovisno i o sustavu. Mslav Oršić je u svakom slučaju zaslužio šansu.

Linker
20. travanj 2024 12:17