Ivica Ivušić
 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
PRVI PUT VATRENI

Dalićev 26-godišnji debitant oduševljen pozivom: ‘Dijelit ću svlačionicu s Modrićem, ovo je nestvarno‘

‘Još donedavno mi se činilo nestvarnim da bih mogao dijeliti svlačionicu s takvom veličinom...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 16:05

Zlatko Dalić danas je objavio prvi popis hrvatske reprezentacije nakon EURA, a na njemu se našao i vratar Osijeka Ivica Ivušić. Ivušić je prvi put na osnovnom popisu izbornika Dalića, koji se pri odabiru očito vodio odličnom formom prvog vratara Osijeka.

“Ponosan sam i presretan, nema veće časti od hrvatske reprezentacije. Ovaj poziv nagrada je za uložen trud i zalaganje, iznimno sam ponosan što ću biti dio najbolje hrvatske nogometne momčadi, vjerujem da ću svojim ponašanjem i radom na treninzima opravdati izbornikovo povjerenje”, rekao je Ivušić za službenu stranicu HNS-a.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

26-godišnjak je dres jedne hrvatske reprezentacije prvi put odjenuo 23. svibnja 2009. godine tijekom prijateljske utakmice U-14 vrste protiv Bugarske pod vodstvom izbornika Marijana Brnčića, velikana riječkog nogometa i legendarnog člana Dinamove generacije ’67.

Tada je igrao u momčadi s Marijom Pašalićem, jednim od trojice igrača u aktualnom kadru Vatrenih s kojima je u mlađim reprezentativnim uzrastima dijelio svlačionicu. Druga dvojica su Mateo Kovačić i kolega među vratnicama, Dominik Livaković.

“Da, s njima trojicom sam provodio dosta vremena na okupljanjima reprezentacija, sada ćemo opet biti zajedno poslije toliko godina. Radujem se skorašnjem okupljanju, to je nešto najljepše što mi se moglo dogoditi. Konkurencija među vratarima? Mogu samo reći da je Hrvatska oduvijek imala vrhunske vratare i da je velika stvar za mene biti među trojicom najboljih na koje izbornik Dalić u ovom trenutku računa. Bit ću velika podrška Dominiku i Simonu, uostalom svi imamo zajednički cilj - uspjeh momčadi i plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru”.

Kapetan Luka Modrić i dalje će predvoditi Vatrene do novih uspjeha.

“Još donedavno mi se činilo nestvarnim da bih mogao dijeliti svlačionicu s takvom igračkom veličinom, ali, evo, i to će se dogoditi. Nitko sretniji od mene, svi jako dobro znamo koliko Luka znači za hrvatsku reprezentaciju, ali i za hrvatski nogomet općenito”.

Hrvatsku na početku rujna u kratkom razdoblju očekuju tri zahtjevne utakmice, gostovanja protiv Rusije (1. rujna) i Slovačke (4. rujna), odnosno domaći ispit protiv Slovenije (7. rujna).

“Pred hrvatskom reprezentacijom su tri vrlo važne utakmice u dosta nezgodnom terminu s obzirom na to da neće svi igrači biti u istom natjecateljskom ritmu. Svjesni smo kvaliteta protivnika, ali jednako tako svi znamo što i koliko može ova Hrvatska. Uopće ne sumnjam da će svaki igrač dati maksimum kako bismo u rujnu napravili još jedan korak bliže Kataru”, zaključio je Ivušić.

Linker
20. travanj 2024 04:58