CROPIX
BIT ĆE VAŽNA KARIKA

Dalićev adut o detalju koji je na trenutak potresao Vatrene: ‘Isrkeno, ne znam što se dogodilo...‘

Oporavio se od ozljede koljena koja ga je mučila neko vrijeme i sada je spreman za Euro
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. svibanj 2021. 23:21

Nikola Vlašić oporavio se od ozljede koljena koju je zadobio u ruskom prvenstvu, prije reprezentativne akcije se i oženio, a Euro će mu biti prvo veliko natjecanje s A vrstom i šansa da se pokaže na najvećoj sceni. Kako je koljeno, pitali smo ga u četvrtak ujutro u Rovinju.
- Zadnjih osam dana sam u punom pogonu, sve je u najboljem redu.
Euro je pred vratima.

Nisam doživio

- Iskreno, nije još puni osjećaj jer smo dosad bili samo desetorica, nije kompletna momčad, malo je čudno. Osjećam se kao nakon neke utakmice u kojoj nismo igrali, pa ekipa koja nije imala minutažu mora odraditi malo jači trening da nadoknadimo utakmicu - nasmijao se Vlašić, kojeg smo pitali za tvrdnje Zlatka Dalića da Hrvatska još nije tim.

Postoji li nedostatak poštovanja mlađih prema starijima?
- Mislim da smo tim, a nepoštivanje nisam doživio niti u jednom trenutku, tako da ne znam o čemu je riječ. Atmosfera je odlična, svi spominju Rusiju, tamo nisam bio, međutim, otkad sam ovdje na zavidnoj je razini. Možda je tamo bila na još na višoj, pa su zato napravili taj rezultat, to ne znam. Ali tko kaže da neće rasti i da nećemo doći do toga kako Euro bude išao.
Je li to u prvom redu Dalićeva mobilizacija da se izvuče iz ekipe maksimum, ujedno i prevencija da se ne pojave nezadovoljnici statusom?
- Ja vam iskreno kažem, ne znam o čemu je riječ, ne znam što se dogodilo, iz moje perspektive svi se družimo, idemo na kavu, prošetamo, nema grupica, svi smo skupa, baš je ozračje na zavidnoj razini.
Pa kakva su očekivanja od Eura i što se tiče Hrvatske i osobno?
- Ne bih govorio o rezultatima, nitko nije očekivao niti da ćemo u Rusiji biti drugi. Trebamo ići postupno, biti ponizni. Imamo dobru momčad, ako nas zaobiđu ozljede možemo napraviti puno.
Koliko vam je Euro važan?
- Važan mi je, ali opet nije krucijalan. Nije toliko presudan da ako ne bude dobar, da zato neću moći otići u drugi klub. Svakome je bitan za osobno dokazivanje, no nije propast svijeta što god se dogodi. Jeste li se već zasitili nagrada u Rusiji?
- Nagrade su OK. Na početku mi je to bilo kul. Dobio sam za najboljeg igrača mjeseca, najbolji gol mjeseca, pa gol sezone...
Potom i za igrača godine.
- Sad mi to nije toliko bitno. Više bih volio da smo uzeli Kup, nitko ne govori da si bio najbolji igrač, broje se trofeji. Žao mi je jer nisam igrao zadnje dvije utakmice prvenstva zbog ozljede, a da smo posljednju dobili išli bismo u Europu. Najviše me pogodilo što nisam mogao pomoći momčadi na kraju.
Pripremate li se izboriti poziciju u udarnoj postavi?
- Normalno, svaki se igrač želi dokazati i pokazati izborniku da može na njega računati. Nadam se da ću se izboriti za svoje mjesto, ali nije propast svijeta ako neću biti u početnoj postavi. Ukoliko ne igram jednu, igrat ću drugu.
Ivica Olić preuzeo je trenersko mjesto u CSKA krajem ožujka. Sezonu niste spasili jer završili ste šesti. Kako ste doživjeli Olićev trenerski start i konačni plasman?
- Ivicu je ekipa prihvatila odlično zato što je legenda kluba. Osvojio je brojne trofeje kao igrač. Zna ruski, što je njima jako bitno, uspostavio je izvrstan odnos s igračima. No, kad je stigao već smo bili u padu, teško je bilo podignuti krivulju. Trebaju mu pripreme, da dovede svoja pojačanja, pa ćemo vidjeti pravi Olićev rad. Mislim da će to biti dobro.

Ćorluka se odlično snalazi

Što Olić traži kao trener?
- Prije svake utakmice kaže da niti slučajno ne nabijamo, da igramo od noge do noge, da vratimo golmanu koliko god puta treba. Ponekad ga ekipa ne sluša, kad je igrač u panici napravi nešto što mu trener nije zapovijedio, ali mislim da je odličan stručnjak. Što se tiče treninga, voli jake treninge.
Vedran Ćorluka vam je dojučer bio suparnik, a sad trener u reprezentaciji. Kako se snalazi?
- Odlično se snalazi, kao da je tu godinama, a ne da je tek došao. Svi imamo prema njemu respekt, znamo kakav je igrač bio, a odlična je osoba.
Hoćete li se cijepiti protiv koronavirusa? - Još nije to došlo na dnevni red. Nije obvezno.

Linker
20. travanj 2024 08:39