- Afp
STRUČNI KOMENTATOR

‘Dobili smo Mercedes, taj dečko je dar s neba! Imam tek jednu primjedbu, prije svega na Brozovića...‘

‘Nisu mi drage te rasprave kako nemamo ‘devetku‘. Opet smo pokazali da imamo širinu u napadu!‘
Piše: SNObjavljeno: 09. listopad 2021. 13:04

Komentar Deana Klafurića:

Na neki način me Cipar malo i iznenadio tim pokušajem visokog presinga, bili su Ciprani čak i hrabri i možda smo mogli napraviti i više u tom višku prostora, ali stvorili smo dosta prilika, sasvim zasluženo pobijedili. Cipranima smo radili najviše problema između stopera i bekova, tu bih istaknuo Kramarića, koji je tražio igru, odlično se kretao i otvarao prostor za Perišića i Vlašića. Jedina mi je zamjerka, možda, igra naših veznih igrača, prije svih Brozovića, on je bio malo rezerviran, nije odigrao kao što igra u Interu. Međutim, razumljivo je i to, nije uvijek lako biti na maksimumu protiv momčadi kao što je Cipar. Igrali su domaćini u niskom bloku, a takva igra ne paše Kovačiću, zato i on nije bio na najvišoj razini.

Ali, to su detalji, generalni dojam je apsolutno pozitivan. Sad smo odigrali dvije utakmice zaredom, protiv Slovenije i Cipra, u kojima nije bilo drame, nije bilo one neizvjesnosti i muke koja često prati naše partije u kvalifikacijama, pogotovo tih 'slabijih' reprezentacija. Djelujemo sigurno, imamo gard i stabilnost, to je sad očito, ne moramo se brinuti za ishod kvalifikacija, mislim da ne bi sad trebalo biti nikakve dvojbe u plasman. A veliki razlog za zadovoljstvo je i za naša mladost, imamo veliki zalog za budućnost. Svidio mi se Stanišić, za prvi put bilo je to jako dobro.

image
Dean Klafurić
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

Neprimjetan, ali kako je utakmica išla bio je sve sigurniji, ne griješi. Nijemac, Mercedes. Pravi dar s neba na poziciji na kojoj nismo imali rješenje. Oduševljava me i Sosa, on je meni uvijek bio neupitan, znam odavno njegove kvalitete, vidi se da je sazrio i dodatno napredovao u Njemačkoj, on je veliki dobitak za reprezentaciju. Pa onda Gvardiol, koji je također u Njemačkoj napreduje, racionalan je i zreo. Pa onda i Livaja, koji je očito sazrio, kvaliteta nikad nije bila upitna. Tu je i Jakić, vratio se Brekalo, imamo Ivanušeca... Baš veliki broj sjajnih igrača, koji još godinama mogu nositi reprezentaciju.

Inače, nisu mi drage te rasprave kako nemamo "devetku", pravog napadača, jer imamo širok izbor. Pa, devetka je bio Cico, bio je i Cerin, bio je i Viduka, svi su različiti tipovi igrača, tako i mi imamo Kramarića, Livaju, Čolaka, Petkovića, imamo i Perišića koji uvijek zabija, iako nije devetka. Zato ne moramo ni oko toga brinuti, Hrvatska je na Cipru pokazala da stvarno ima širinu i u napadu.

Linker
18. travanj 2024 10:30