FRANCK FIFE
SPREMNI ZA OKUPLJANJE

Dobre vijesti za Dalića i Hrvatsku: Zvijezda Vatrenih više nema koronavirus, još trojica su se vratila

Izbornik Rebića nije stavio na glavni popis, ali nema sumnje da će ga aktivirati s liste pretpoziva
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 02. studeni 2020. 11:38

Dobre vijesti za Zlatka Dalića, reprezentativci koji su imali problema s ozljedama i koronavirusom oporavili su se i ako ne bude nikakvih dramatičnih događaja svi bi se trebali odazvati izbornikovu pozivu sljedećeg ponedjeljka.

Ante Rebić jučer je odigrao prve minute u 35 dana nakon ozljede ramena, u pobjedi Milana kod Udinesea ušao u 71. minuti pri rezultatu 1:1, a pobjedu vodećoj momčadi lige donio je opet Zlatan Ibrahimović. Prvi je ovo Rebićev nastup od 27. rujna i utakmice s Crotoneom kada se ozlijedio, pa je propustio listopadsko okupljanje reprezentacije.

Andrej Kramarić izašao je, pak, iz karantene, njegov novi test na COVID-19 je negativan, ali trener Sebastian Hoeness danas ga neće koristiti u utakmici 6. kola Bundeslige kada u Sinsheimu gostuje Union Berlin.

- Sva trojica igrača koja su bila u karanteni opet su s nama, no nećemo riskirati s njima, oni nisu u konkurenciji za Union. Prvo ćemo im testirati opću fizičku spremu, dečki više od dva tjedna nisu bili u treningu, niti su smjeli kretati po svježem zraku - objasnio je Hoeness svoju odluku.

Za razliku od Kramarića, Josip Brekalo je već jučer zaigrao u gostovanju njegova Wolsfurga u Berlinu kod Herthe, a prvi put ove sezone i Marin Pongračić našao je svoje mjesto u zapisniku nakon što je prebolio mononukleozu.

CSKA je nakon 0:0 protiv Dinama nastavio pobjednički niz u prvenstvu Rusije. Jučer je u utakmici 13. kola slavio na gostovanju u Volgogradu kod Rotora. Bilo je 1:0 za Moskovljane, jedini gol postigao je Dzagojev, a domaćine je težeg poraza spasio vratar Josip Čondrić s nekoliko sjajnih obrana. Nikola Vlašić odigrao je solidne 82 minute kada ga je zamijenio Kristijan Bistrović. CSKA s ovom pobjedom ima 28 bodova, jedan više od Zenita i Spartaka.

Inače, Zenit je jučer slavio na gostovanju kod Himkija 2:0, pogocima Mostovoja i Jerohina, a Dejan Lovren odradio je cijelu utakmicu za aktualnog prvaka Rusije. Nikola Moro jučer nije bio u konkurenciji za gostovanje Dinama kod Tambova.

Borna Barišić odigrao je cijelu utakmicu za Rangerse koji su slavili na gostovanju u Kilmarnocku 1:0, hrvatski branič je dobio žuti karton. Rangersi su prvi s devet bodova više od Celtica, koji ima dvije utakmice manje.

Domagoj Vida odradio je cijelu utakmicu u domaćoj pobjedi Bešiktaša protiv Yenija, završilo je 1:0, a Bešiktaš se ovom pobjedom popeo na osmo mjesto, sa 10 bodova iz šest utakmica.

U prvenstvu Azerbajdžana Karabah je ostvario uvjerljivu 6:1 pobjedu protiv Kešije, dva pogotka za domaćine zabio je Filip Ozobić, a Karabah je trenutačno treći s tri boda i utakmicom manje od vodećeg Sumqayta.

Linker
19. travanj 2024 09:30