FRANCK FIFE
Izabrao L‘Equipe

Evo kako će izgledati Francuzi bez Mbappea! U udarnoj momčadi samo trojica igrača iz ruskog finala

Bit će to prvi sudar dvije reprezentacije nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2020. 12:03

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps najavio je brojne promjene u sastavu svjetskih prvaka za ogled 2. kola protiv Hrvatske u Ligi nacija. Ipak, nije želio otkriti tko će točno istrčati u utorak na Stade de France. Kako god bilo jedno je sigurno, a to je da u njemu neće biti Kyliana Mbappea koji je pozitivan na koronavirus.

Bit će to prvi sudar dvije reprezentacije nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Ako je za vjerovati francuskom listu L'Equipe u momčadi 'tricolora' od prve će minute zaigrati samo trojica koja su se suprostavila Vatrenima u velikom finalu, a riječ je o Griezmannu, Llorisu i Kanteu.

Uz njih trebali bi još startati Hernandez, Lenglet, Upamecano u zadnjem redu, Mendy, Nzonzi i Sissoko u veznoj liniji, te Griezmann, Ben Yedder i Martial u napada.

image
L'Equipe sastav
SCREENSHOT

L‘Equipeov sastav za Vatrene:

Lloris - Hernandez, Lenglet, Upamecano - Mendy, Nzonzi i Sissoko - Griezmann - Ben Yedder, Martial.


Uoči same utakmice zanimljive podatke donosi i usporedba udarnih 11 Didiera Deschampsa i Zlatka Dalića na utakmicama koje su njihove reprezentacije odigrale u subotu. Prosjek godina francuskih reprezentativaca u početnoj postavi na gostovanju kod Švedske bio je 27,4 godine, a njihova vrijednost na Transfermarktu 582,5 milijuna eura.

Prvih 11 Hrvatske protiv Portugala u prosjeku je bilo staro 26,7 godina, a vrijednost na TM-u bila im je 204,5 milijuna eura. Dakle, udarna Dalićeva postava vrijedila je 378 milijuna eura manje od Deschampsove.

Linker
25. travanj 2024 10:24