JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/shutterstock Editorial/profimedia
POSEBNA SITUACIJA

Evo zašto Kovačić nije s Vatrenima. Nema misterija, Dalić je sve znao od početka

Reprezentacija se i dalje priprema za Škotsku bez Kovačića koji nije stigao do četvrtka
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. listopad 2024. 13:22

Zlatko Dalić dopustio je Mateu Kovačiću da se naknadno priključi Vatrenima u ovoj akciji reprezentacije. Izbornik nije htio govoriti o razlozima, kazao je da su u pitanju privatne stvari, ali kroz tjedan je oko toga čak nastao mali misterij. Među novinarima se, interno, počelo pričao o nekoliko verzija što bi moglo biti, je li ovo ili ono, pa smo odlučili napisati da zapravo nikakve tajne niti misterija nema.

Mateo je zabio dva gola Fulhamu igrajući za Manchester City i to je proslavio sisanjem palca, a kasnije je kazao kako čeka rođenje djeteta. Kako bi bio uz suprugu Izabel izbornik mu je dao slobodno dok se beba ne rodi i dok ga supruga bude trebala. Budući da su izabrali prirodan porod nije se moglo znati točno koji će to biti dan.

image
VLADO KOS Cropix

Mogao ga je Dalić odmah osloboditi obveze u cijeloj ovoj akciji, da bude jasno kako ga neće biti, no nije to napravio jer objava sretne vijesti mogla se teoretski dogoditi za dan-dva, a osim toga izbornik ga želi u ekipi i Kovačič želi igrati.

No, reprezentacija se priprema za Škotsku bez Kovačića, koji nije stigao do četvrtka, a svi se nadaju da će u Maksimiru u subotu biti razloga za slavlje. Hoće li se Kovačić uopće priključiti, to će odgovoriti izbornik. Drugi susret je s Poljskom u Varšavi u utorak.

image
VLADO KOS Cropix

Tko će zaigrati kao zadnji vezni? To bi mogao biti Petar Sučić, za kojeg je Dalić već rekao da je "novi Brozović", a ostali kandidati su Mario Pašalić i Nikola Moro. Ako bi Modrić bio najdefenzivniji možda je u igri i Baturina. Kristijan Jakić je, ipak, planiran za desnog bočnog. Barem pretpostavljamo da je tako. Za desnu stranu izbornik sad razmišlja i o Perišiću. Mogli bi se zajedno pojaviti u prvoj postavi bratići Petar i Luka Sučić. Kovačić je klasa koju nije moguće tek tako zamijeniti, no Hrvatska u veznom redu ima kvalitetne igrače.

Što se tiče ostalih pozicija, upitno je tko će biti desni stoper. Josip Šutalo je trenirao od utorka, ali po posebnom programu, planirano je da od četvrtka radi s momčadi pa će Dalić odlučiti hoće li ga gurnuti u vatru već u subotu ili ipak u utorak. Ne bude li igrao, taj će biti Martin Erlić. Na kraju ostaje tko će biti "devetka"?

Mogući sastav: Livaković - Erlić (Šutalo), Ćaleta-Car, Gvardiol - Jakić, Modrić, P. Sučić, L. Sučić. Sosa - Kramarić, Budimir (Matanović)

Linker
10. listopad 2024 21:00