Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
TUGA TRICOLORA

‘Fiasco pour Les Bleus!‘: Francuski mediji ljuti nakon poraza, tvrde da su ih izdominirala tri Hrvata...

‘Ostali smo bez daha!‘, ‘Utakmica za brzi zaborav...‘, samo su neki od naslova iz francuskih medija
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. lipanj 2022. 23:54

Francuski mediji, očekivano, konsternirano su podnijeli poraz Tricolora na Stade de Franceu od Hrvatske. Dva boda iz četiri dvoboja u Ligi nacija nije nešto što bi moglo uveseljavati naciju iz koje dolaze svjetski prvaci, k tome i osvajači prethodne Lige nacija.

- Ostali smo bez daha! - glasi naslovnica web-izdanja L'Equipea nakon debakla Francuza protiv Vatrenih. U tekstu se pak navodi kako Francuska neće imati priliku braniti naslov pobjednika ovog natjecanja, nakon što je dva kola prije kraja ostala na sedam bodova zaostatka za trenutno prvoplasiranom Danskom.

image

L'Equipe nakon dvoboja

SCREENSHOT

RMC Sport piše:

- Fiasco pour Les Bleus! - ostali smo bez nastupa na završnom turniru Lige nacija!

Da, Tricolori su si već zacrtali finale, obračun s ostalim reprezentacijama koje će pobijediti u svojim skupinama Lige A u lipnju sljedeće godine.

image

RMC Sport

SCREENSHOT

- Modrić, Brozović i Kovačić izdominirali su naše, Kamaru, Guendouzija i Rabiota. Nismo se oporavili od početnog šoka, Konate je zaista nespretno nagazio Budimira, a Modrić je bio neumoljiv kod izvođenja kaznenog udarca. Šokantan start, od kojeg se u formaciji 4-4-2 nismo uspjeli oporaviti - dodaje RMC Sport.

Le Parisien je bio još oštriji, izravniji u ocjeni dvoboja:

- Utakmica za brzi zaborav - glasi naslov udarnog teksta o porazu Tricolora u Parizu.

image

Le Parisien

SCREENSHOT

- Godinu dana nakon Eura koji je odigran bez okusa i mirisa, Francuska je reprezentacija podijelila novi dio svoje neuspješnosti. Nula pobjeda i tri "mala" gola koja smo zabili znače da nećemo sudjelovati na velikom finalu Lige nacija. Prepuni smo problema, a teške noge nakon duge sezone ne mogu biti opravdanje - dodaje se u članku na Le Parisienu.

Linker
24. travanj 2024 20:17