Hrvatski navijači
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ISPUNJENA ŽELJA

FOTO: Cijeli stadion pjevao dragu pjesmu Daliću i Vatrenima, u loži predsjednik Milanović i poseban gost

Hrvatska je još jednom imala impresivnu podršku navijača koje nisu rastjerale ni vremenske neprilike
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 11. listopad 2021. 21:15

Kiša u Osijeku nije odustajala dva dana. Ali od Gradskog vrta nije odustao ni dobar dio od skoro 12.000 navijača koji su kupili ulaznicu za utakmicu Hrvatske i Slovačke. Možda i presudnu za plasman u Katar.

image
Hrvatski navijači
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Loše vrijeme vjerojatno je utjecalo na atmosferu u gradu tijekom dana koja bi inače bila puno vatrenija, ali opet se u dovoljnoj mjeri osjetilo kako je reprezentacija opet u Osijeku. Terase mnogih kafića bile su okićene zastavama, a klub navijača reprezentacije "Mi Hrvati" organizirao je sjajno druženje.

Kako se početak ogleda bližio tako je i atmosfera pred Gradskim vrtom bila sve bolja iako je bilo jasno kako su zbog lošeg vremena mnogi ipak na koncu odlučili odustati. Nije bez razloga izbornik Dalić dan uoči utakmice rekao: "Samo da ne bude kiše".

image
Hrvatski navijači
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Navijači su uglavnom u kolonama dolazili na stadion, kabanice su svima bile obvezan rekvizit, a tribine su sasvim solidno bile popunjene već sat vremena prije početka utakmice. Zbog obavezne provjere COVID putovnica, a što nalažu pandemijski protokoli, na ulazima su se stvarali redovi, no ipak se konstantno ulazilo.

Na ogradu duž istočne tribine Gradskog vrta obješeni su transparenti potpore iz Splita, Crikvenice, Trogira, Vukovara, Babine Grede svoje su zastave istakli navijači iz Čepina, Vukovara, Vinkovaca, Imotskog, Žepe, Posušja... Na druženju navijača doznali smo kako su do Osijeka zbog utakmice neki potegli iz Austrije, Njemačke, Švicarske... U loži su, pak, jedan pored drugog sjedili predsjednik Zoran Milanović, prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić i bivši ministar Željko Jovanović.

image
Željko Jovanović, Zoran Milanović i Marijan Kustić
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Za vrijeme zagrijavanja izborniku i momčadi ispunjena je želja. Za posljednje utakmice u Gradskom vrtu kazali kako su naježili dok su navijači pjevali "Ne dirajte mi ravnicu" i kako je žele opet čuti. Tribine Gradskog vrta to su im i ispunile. Na sjevernoj tribini Gradskog vrta mjesto je našlo dvadesetak slovačkih navijača koji nisu odustali od reprezentacije i nakon što su šanse njihove reprezentacije za plasman na SP svedene na mršavu teoriju.

image
Navijači Slovačke
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Uoči utakmice održana je mala ceremonija na kojoj je odana velika počast Vladi Biliću. Nekoć vrataru b, kasnije treneru bijelo-plavih te treneru vratara u mladoj reprezentaciji uručen je "Trofej podmladka", najveće pojedinačno priznanje koje HNS dodjeljuje. Priznanje su mu uručili čelni ljudi hrvatske kuće nogometa, predsjednik Kustić i dopredsjednik Ante Vučemilović.

image
Hrvatski navijači
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

image
Hrvatski navijači
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Linker
24. travanj 2024 06:50