WOLFGANG RATTAY Afp
OGLASILI SE I MODRIĆ, HNS...

FOTO: Nevjerojatna, potresna scena! Uplakani suigrači odvezli i tijelima zaštitili Eriksena od pogleda

Suigrač Marcela Borozovića i Ivana Perišića u Interu srušio se na staionu u Kopenhagenu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2021. 19:15

Već drugog dana EURA dogodila se nezapamćena nogometna drama - usred utakmice Danske i Finske na travnjaku srušio se najbolji danski igrač Christian Eriksen.

Igrala se 43. minuta kada je 29-godišnji veznjak pao na travnjaku, a onda su uslijedile scene kakve ne pamtimo, ne samo na ovako velikim natjecanjima, nego uopće u vrhunskom nogometu.

image
FRIEDEMANN VOGEL Afp

Erikssen je pao kao pokošen pored aut-linije i ostao bez svijesti. Nikome nije bilo jasno što se događa, uslijedila je potpuno panika na terenu i na tribinama. Oko Erikssena su se sjatili liječnici i odmah ga počeli oživljavati dok su se igrači obje momčad držali za glave sa i strahom i suzama u očima pratili kako će sve to završiti.

image
FRIEDEMANN VOGEL Afp

Niti nakon par minuta Erikssen nije došao k svijesti, a ubrzo je prekinut i televizijski prijenos, nakon čega je stigla vijest da je utakmica prekinuta.

image
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Nakon desetak minuta vidjeli smo još potresniju scenu sa stadiona u Kopenhagenu. Erikssen je na kolicima odvezen s travnjaka, dok su njegovi uplakani suigrači s bijelim plahtama kao zaštitom oko njega polako uz kolica izlazili sa stadiona.

image
FRIEDEMANN VOGEL Afp

Nevjerojatna, potresna scena. I Sabrina Kvist, Eriksenova supruga, plakala je u šoku uz teren i na kraju je ekspresno utrčala na travnjak.

image
Sabrina Kvist Jensen
JONATHAN NACKSTRAND Afp

Tračak nade u prvi je tren vratila scena s kolica na kojoj se vidjela boca s kisikom na Erikssonovom licu, činilo se po fotografijama da je došao svijesti, a sat vremena kasnije je došla najljepša vijest - Danski nogometni savez objavio da je Eriksen budan i stabilan i čini se da će s njime sve ipak biti u redu. Oko 20 sati stigla je nova sjajna vijest - utakmica Danske i Finske se nastavlja od 20.30, a možete ju pratiti OVDJE.

I dalje su molitve cijele Europe s obitelji i Dancima uz nadu da će sve ipak završiti dobro.

image
FRIEDEMANN VOGEL Afp

Poruke podrške Dancima stižu sa svih strana, a dirljivu poruku podrške u ime igrača, stožera i navijača odmah su poslali i iz HNS-a

Linker
18. travanj 2024 07:21