VLADO KOS/CROPIX Cropix
STRUČNI KOMENTAR

‘Hrvatska je ušla u utakmicu kao da je prijateljska! Ja kao trener zaista to ne mogu shvatiti...‘

Uz pomoć punog Poljuda Hrvatska u studenome može pobijediti Rusiju i osvojiti prvo mjesto u skupini
Piše: Za SN komentira Branko KaračićObjavljeno: 12. listopad 2021. 07:43

Imali smo loš ulazak u utakmicu, bez konkretnosti i ideje, kao da je bila riječ o prijateljskom susretu. Nakon njihovog vodstva smo se razbudili, brzo vratili u igru i zabili gol, preuzeli inicijativu i nakon toga imali četiri vrlo dobre prilike.


Kako to biva u nogometu, kad ne zabiješ, dobiješ gol iz kontre u najgorem trenutku, u 45. minuti. Pitanje je kako su to igrači prihvatili, kakva je bila reakcija u svlačionici, no start drugog dijela opet je bio loš. Slovačka je mogla riješiti utakmicu u svoju korist u prvih 10-15 minuta nastavka, a mi smo izgubili nit igre, ušli prerano u nervozu.


Podigao nas je taj gol Modrića iz slobodnog udarca, koji je stigao uz sreću koja je potrebna u nogometu. Mislim da smo na kraju zaslužili pobjedu. Brekalo je unio dosta živosti, oplemenio je našu igru, vrlo kvalitetnim kretanjima i brzim utrčavanjima smo lako probijali desnu stranu.


Utakmica je bila ispresijecana, i Slovačka je imala dobrih dijelova. Šteta što nam taj Vlašićev pogodak nije vrijedio...
Kao trener ne mogu shvatiti loš ulazak u tako važnu utakmicu, ali smo 25 minuta nakon izjednačenja odigrali vrlo dobro. U drugom poluvremenu nismo mogli spojiti tri-četiri dodavanja, bilo je previše nervoze, nije bilo one potrebne mirnoće. Previše smo žurili da s jednim potezom dođemo do gola, što je stvorilo nervozu u našoj igri.


Slovačka je imala kvalitetan prijenos, odvajanje, kvalitetan izlazak iz duela i dobivala je puno bitnih segmenata u igri. Naša reprezentacija do Modrićevog pogotka nije uspjela ugroziti suparnika u drugom poluvremenu, što nije naš način igre. Sve ono što mi nismo imali, imali su Slovaci i moram reći da su pokazali hrabru igru i na kraju zasluženo došli do boda. Taj bod njima ništa ne znači, a nama u velikoj mjeri otežava kvalifikacije za Katar.


Pojedinci? Mislim da je Livaković sigurno kvalitetan vratar, međutim nije bio na razini koju smo očekivali. Zadnja linija je uz pomoć vezne puno puta dolazila u situaciju da nije reagirala na kvalitetnoj razini, no obrana se igra i od napadača. Treba priznati i da teški uvjeti igračima nisu išli na ruku, pogotovo našoj momčadi koja je napadala i tražila pobjedu.


Bit će teško protiv Rusije, ali ipak vjerujem da ćemo otići u Katar. Poznato je da mi u najbitnijim utakmicama djelujemo najkvalitetnije. Uz pomoć punog Poljuda Hrvatska u studenome može pobijediti Rusiju i osvojiti prvo mjesto u skupini, nadam se da ćemo svi zajedno nakon te utakmice imati razloga za slavlje.

Linker
19. travanj 2024 18:30