FRANCK FIFE
IZBORNIK PORTUGALA

‘Hrvatska spada među deset najboljih reprezentacija na svijetu, neće biti nikakvog opuštanja...‘

‘Iako naš cilj, prvo mjesto u grupi, nećemo postići, i dalje igramo protiv momčadi koja ima ambicije u grupi‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. studeni 2020. 17:37

Fernando Santos je pola sata govorio isključivo za portugalske medije, a potom je nekoliko minuta posvetio i hrvatskim novinarima. Glavno je pitanje bilo vezano uz sastav Portugala, jer nakon utakmice sa Francuzima jasno je da Portugalci više nemaju rezultatsku ambiciju koja će im krojiti plasman. Hoće li igrati najbolji poput Ronalda, Jote.... ?

- Nažalost nismo postigli svoj cilj, ali to ne znači da ćemo igrati ležerno. Hrvatska je doprvak svijeta, reprezentacija koja je u 10 najboljih na Globusu i naš je cilj uvijek pobjeda. Sastav ? Neću navoditi imena za početni sastav. Imam 23 igrača i svaki od njih može zaigrati danas protiv Hrvatske- kazao je izbornik Portugala, Fernando Santos.

Koliko bi vam pobjeda protiv Hrvatske značila na kraju ove godine s obzirom da je sljedeće godine Euro na kojem Portugal brani naslov prvaka ?

- Uvijek nam je namjera pobijediti, želimo pokazati koliko vrijedimo. Ako se malo opustimo protiv Hrvatske, neće nam biti lagana utakmica.

Da je Hrvatska pobijedila Portugal 2016. bila bi prvak Europe, tako ste jednom izjavili. Ali, na kraju je Portugal postao prvak Europe. Što mislite o Hrvatskoj za idući Euro ?

- Nikada nisam izjavio da bi Hrvatska postala prvak Europe, ali među tri najbolje utakmice prošlog Eura sigurno ulazi i dvoboj Hrvatske i Portugala. I pritom sam rekao da bi pobjednik mogao stići do finala.

Što mislite kao trener velikog iskustva, je li potrebno igrati Ligu nacija u ovom trenutku ?

- Ne odlučujem ja kada će se i što igrati. Utakmice koje trebamo igrati, mi ćemo igrati – zaključio je Santos i poveo svoju reprezentaciju na trening na glavnom stadionu Poljuda.

Prije nego li se reprezentacija okupila na poljudskom travnjaku, nekoliko je rečenica prozborio i stoper Manchester Citya, Ruben Dias. Medijima je odgovorio na pitanje kako portugalska svlačionica gleda na dvoboj koji nema rezultatsku važnost za reprezentaciju ?

- Iako naš cilj, prvo mjesto u grupi, nećemo postići, i dalje igramo protiv momčadi koja ima ambicije u grupi. Zato je za nas utakmica i dalje veliki izazov - poručio je Dias.

Koliko poznajete novu hrvatsku reprezentaciju ?

- Jako dobro poznajem hrvatsku momčad, ali nema smisla pojedinačno govoriti o igračima. Hrvatska je jaka, i prema njima ćemo se tako postaviti.

VIDEO: Trening Portugalaca na Poljudu, snimio Jurica Radić

Linker
20. travanj 2024 08:01