TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
LOŠA VIJEST

Hrvatski reprezentativac otpao za Euro: ‘Liječnici su mi rekli da ne žurim. Vraćam se tek sljedeće sezone‘

"Još uvijek nisam na razini na kojoj moram biti za ozbiljne treninge i utakmice"
Piše: Jure BurićObjavljeno: 26. svibanj 2023. 18:39

U kratkom razgovoru s Lukom Sučićem, hrvatskim reprezentativcem, saznali smo kakva je situacija oko njegova oporavka nakon operativnog zahvata na ozlijeđenom koljenu. Sučić je operiran prije dva i pol mjeseca u Innsbrucku, a liječnička prognoza bila je da će za igru ponovno biti spreman za 3-4 mjeseca. Vjerovali smo, s obzirom na njegovu mladost i želju za povratkom, da će se uistinu i uspjeti oporaviti za tri mjeseca, ali od toga ipak neće biti ništa.

Uoči jučerašnjeg jutarnjeg rehabilitacijskog treninga, Sučić, 21-godišnji veznjak RB Salzburga, nam je rekao:

- Na žalost, još uvijek nisam na razini na kojoj moram biti za ozbiljne treninge i utakmice, a na svoju ruku ne želim ništa raditi, niti tražiti brza rješenja. Radim ozbiljno, slušam savjete stručnjaka, koji svakodnevno rade sa mnom. Naravno, u stalnom sam kontaktu sa svojim liječnicima.

image
Luka Sučić/Cropix

Što oni kažu o vašem trenutačnom stanju?

- Sva trojica mojih liječnika, specijalista za ovakvu vrstu ozljeda, dr. Fink, dr. Hennes i dr. Hahne, su jednoglasni u stavu da ne smijem žuriti s povratkom nogometu i da još moram raditi da se sve okonča uspješno. Naravno, slušam njihovo mišljenje, poštujem njihove dijagnoze i procjene, tako da ostajem i dalje u treningu kako bih se vratio potpuno oporavljen i zdrav.

Znači, definitivno ne možete s mladom reprezentacijom na Europsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine, koje je na rasporedu u lipnju?

- Na žalost, tako je! Nadao sam se da će sve biti OK, ali stvarnost je ovakva kakva jest. Svojim suigračima iz A reprezentacije i U-21 od srca želim uspjeh na natjecanjima koja su pred njima. Bit ću uz njih!

Na koncu, kada vas možemo očekivati u punoj snazi, oporavljenog i spremnog?

- Struka kaže do početka prvenstva sljedeće sezone, a ja nemam razloga da ne vjerujem u njihovu prognozu. Sa svoje strane dat ću sve od sebe, profesionalnim, ozbiljnim radom, da tada budem spreman - zaključio je Luka Sučić.

Linker
19. travanj 2024 22:29