NIKOLA KRSTIC
IZBORNIK OPTIMIST

Zlatko Dalić otkrio koga bi volio vidjeti u reprezentaciji: ‘On bi bio dobro pojačanje za nas‘

‘Ovo je jedna nova Hrvatska koja se pokazala u dobrom svjetlu i očekujem da tako i ostane‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. listopad 2020. 20:52

Nogometaši Francuske još su jednom svladali Hrvatsku i došli do šeste pobjede u osam dvoboja s 'vatrenima', nakon što su u dvoboju 4. kola Lige nacija na Maksimiru slavili sa 2-1. Francuska je povela već u 8. minuti pogotkom Griezamanna, Hrvatska je izjednačila u 65. minuti sjajnim pogotkom Nikole Vlašića, a konačnih 2-1 gostima je donio Kylian Mbappe u 79. minuti pogotkom iz odlične akcije.

Dan nakon poraza na Maksimiru izbornik Zlatko Dalić gostovao je u Dnevniku NoveTV gdje se još jednom osvrnuo na posljednje akcije reprezentacije, ali i na ono što Vatrene tek čeka.

image
FRANCK FIFE

- Veliki sam optimist, ovo je jedna nova Hrvatska koja se pokazala u dobrom svjetlu i očekujem da tako i ostane. Žao mi je što na kraju nije ostalo 1:1, jer, imali smo inicijativu i bili bolji, ali takam kada smo trebali zabiti taj drugi pogodak smo ga primili.

Kada su u pitanju nova imena u reprezentaciji Dalić je kazao:

- Volio bih vidjeti Pongračića iz Wolfsburga, on bi sigurno bio dobro pojačanje za Hrvatsku, no treba nam zdrav.

Luka Modrić još je jednom pokazao koliko znači Vatrenima.

- Pokazalo se dobrim što nije bio s nama u rujnu, sada se spremio i Hrvatska i Real Madrid sada imaju pravog igrača. Ne može drugačije s njim, ima 35 godina, ali on želi svaku utakmicu igrati.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Kako dalje?

- U studenom moram imati jasnu sliku u reprezentaciji, jer već u ožujku kreću kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Želimo ostati u elitnoj skupini Lige nacija, idemo pobjediti Švedsku i Portugal. Sada smo već puno bolji, a bit ćemo još bolji u studenom. Optimist sam

Francuzi su pobjedom ostali u 'mrtvoj utrci' za prvo mjesto u skupini s Portugalom, koji je kao domaćin svladao Švedsku sa 3-0. Portugal i Francuska imaju po 10 bodova i u međusobnom će dvoboju 14. studenoga u Lisabonu odlučivati o pobjedniku skupine koji će igrati u doigravanju za naslov pobjednika Lige nacija, dok će istog dana u Solni Hrvatska protiv Švedske igrati ključnu utakmicu za opstanak u elitnom razredu ovog natjecanja.

Linker
18. travanj 2024 23:50