SRDJAN VRANCIC/CROPIX
OPERATIVNI SASTANAK

Jakobušić i Šuker sve dogovorili! Poljud uskoro dobiva novi travnjak kojeg će HNS platiti 4,5 mil. kuna

‘Ukoliko stožer i igrači odluče igrati na Poljudu u trećem mjesecu mi ćemo im dati podršku‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. prosinac 2020. 14:28

Danas točno u podne na Poljudu se održana prvi operativni sastanak predstavnika Hajduka i HNS-a. Tema je promjena poljudskog travnjaka koja je dogovorena između predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića i čelnika HNS-a Davora Šukera.

Na Poljud su s domaćina u razgovorima bili izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić i Vlado Iveta. Kako smo doznali „iz prve ruke“ dogovoreno je da će se travnjak mijenjati u svibnju, prvenstveno zbog rođendana Hajduka i derbija protiv Dinama, ali i odigravanja proljetnog dijela prvenstva. Postojeći koji je trenutno na Poljudu će nakon „skidanja“ biti proslijeđen drugoligašu Croatiji iz Zmijavaca.

S obzirom da uvjete koji su sada na Poljudu utakmice reprezentacije u ožujku protiv Malte i Cipra se neće organizirati u Splitu, ali je direktor HNS-a Kustić napomenuo da se reprezentacija u jesenskom ciklusu vraća na Poljud.

- Ukoliko stožer, igrači, HNS odluče igrati na Poljudu u trećem mjesecu mi ćemo im dati podršku - kazao je predjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Inače prema prvi procjenama novi hibridni travnjak koji će se postaviti na Poljudu stajat će oko 4,5 milijuna kuna, a trošak će platiti HNS.

- Sretan sam i zadovoljan s dogovorom. U realizaciju ugradnje hibridnog travnjaka se ide u svibnju idućeg mjeseca. Treba napraviti određene radnje kako bi se stadion pripremio. Zajednički zaključak je s obzirom na okolnosti da se krene u svibnju. Novi travnjak je obostrana želja. Početkom siječnja 2021. ćemo potpisati ugovor između HNS-a i Hajduka. Nositelj pripremnih radova će biti Hajduk. Oni će napraviti prvi korak projekta, troškovnika - rekao je Marijan Kustić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:26