RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
RUSKI INSAJDER

‘Još do prije tjedan dana sam mislio da će Hrvatska biti prva, a oni su došli i ispucali se na Vatrenima‘

Goša Černov, novinar ruskog dnevnika Sport Express, komentira kvalifikacije za SN
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. listopad 2021. 07:01

Odigrali smo pet utakmica pod vodstvom novog izbornika Valerija Karpina i ostvarili izvrstan rezultat; četiri pobjede i jedan remi protiv favorita skupine. Primili smo samo jedan pogodak u tim utakmicama, u ponedjeljak protiv Slovenije.


Ako pogledate samo statistiku, mogli biste zaključiti kako je Rusija u čudesnoj formi. Međutim, ne mogu reći istu stvar. Utakmice protiv Hrvatske, Malte, Cipra i Slovačke bile su prilično slabe. Nismo stvorili prevelik broj prilika, gubili smo posjed i lako smo mogli izgubiti pet ili šest bodova u tim susretima. Pobjeda protiv Slovačke bila je velika sreća, to je jasno kao dan, jer je suparnik bio bolji i zaslužio je najmanje remi.


Ali prvo poluvrijeme protiv Slovenije bilo je dobro. Rekao bih da je to bilo najboljih 45 minuta pod Karpinom jer smo stvorili puno prilika, igrali hrabro i postigli fantastičan drugi pogodak. Stoga sam sad prilično optimističan oko naših izgleda za osvajanje prvog mjesta u skupini, iako sam prije tjedan dana bio siguran da će Rusija definitivno izgubiti prvo mjesto, odnosno da će ga osvojiti Hrvatska.


Atmosfera u redovima reprezentacije sad je sjajna. Nakon pobjede u Mariboru, igrači su u svlačionici pustili poznatu pjesmu ‘’Valera! Valera’’ u čast svom izborniku Valeriju Karpinu.


Naravno da je remi Hrvatske sa Slovačkom za nas u Rusiji ogromno iznenađenje. Nismo to očekivali. Mislim da je Slovačka bila razjarena nezasluženim porazom u Rusiji te da se zbog toga “ispucala” na Hrvatskoj.


Mi smo sretni što smo preuzeli vodstvo u skupini, ali očito je da još uvijek imamo puno posla. Hrvatska će pobijediti na Malti, mi ćemo dobiti Cipar, stoga će utakmica u Splitu biti ključna. Naravno da Hrvatska kod kuće može pobijediti Rusiju, ali nadamo se da se to ipak neće dogoditi.

Linker
24. travanj 2024 00:47