FRANCK FIFE
PRIOPĆENJE SAVEZA

Koronavirus među Vatrenima, HNS objavio: ‘Nitko od drugih članova reprezentacije ne mora u samoizolaciju‘

‘Reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. Obaviješteni su i klubovi...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2020. 17:52

Nakon što je danas potvrđeno da su koronavirusom zaražena dvojica Vatrenih, Ante Budimir i Andrej Kramarić, koji su sudjelovali na listopadskim akcijama reprezentacije, oglasio se i HNS. Priopćenje Saveza prenosimo u cijelosti.

"Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije primila je na znanje informacije da su reprezentativci Ante Budimir i Andrej Kramarić bili pozitivni na testiranju za virus SARS-CoV-2 po dolasku u svoje klubove.

U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje su zaraženi Kramarić i Budimir, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab.

Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je o pozitivnim testovima odmah obavijestila i nadležnu epidemiološku službu RH.

Nadležna epidemiološka služba procijenila je kako reprezentativni suigrači Kramarića i Budimira te članovi stožera nisu bili rizični kontakti te da nije potrebno propisati obveznu samoizolaciju bilo kojem članu reprezentacije", stoji u priopćenju.

Linker
17. travanj 2024 00:41