Livaja i Dalić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
NOVI DETALJI INCIDENTA

Kovačić prvi odbrusio na uvrede Livaji, Dalić pojurio prema tribini, intervenirali i policajci

Dovoljni su pojedinci i njegov kratak fitilj da lijepa priča preraste u mučnu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. lipanj 2023. 21:03

Marko Livaja nije izdržao provokacije pojedinih gledatelja na Rujevici, te je prvi trening hrvatske reprezentacija za Ligu nacija obilježio incident. HNS je otvorio vrata stadiona, na zapadnoj tribini našlo se više od 1500 ljudi, većinom roditelja s djecom, ali i poneki koji nisu mogli zatomiti netrpeljivost prema napadaču Hajduka i Vatrenih, što je stara mržnja Rijeke i Splita.

Dok je reprezentacija radila posljednju vježbu kraj zapadne tribine, jedan čovjek je počeo vrijeđati Livaju, što je trajalo neko vrijeme.

- Što se ne trudiš konjino, j.... ti majku Livaja - bio je povik koji je prelio čašu strpljenja igrača Hajduka, prema kazivanju onih koji su bili u blizini.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Prvi je reagirao Mateo Kovačić:

- Majstore, što si došao ovdje ako ovako vičeš - otprilike u tom silu mu je odgovorio, a slično i Vedran Ćorluka.

Livaji je tada prekipjelo, prekinuo je trening, zaboravio na loptu i krenuo prema tom liku u verbalni obračun govoreći:

- Šta je, šta je, šta hoćeš...

Iako je uvreda bilo i prije toga, vrhunac se dogodio nakon što je lopta pogodila u ruku klinca čiji je otac također digao galamu na Livaju:

- Mogao se barem ispričati - obrušio se na Livaju njegov roditelj.

Lopta se slučajno odbila od Livaje, a djetetu je ukazana pomoć, ali zapravo ništa mu nije bilo. Svi igrači, a tako i Livaja, došli su nakon treninga do njega i pitali kako je, je li sve u redu. Međutim, ti koji su vrijeđali Livaju, to su bili sasvim neki drugi ljudi.

Izgovorilo se tu još ponešto, pogotovo s tribine, ali sve nije bilo moguće ni registrirati u gužvi. Nastalo je komešanje, reagirali su zaštitari i policajci, također i igrači te pomoćni trener Vedran Ćorluka, koji su smirivali Livaju koji je bio na terenu, a gledatelji na povišenom iza ograde.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

I dok je on stao, s tribina je nastavljeno s uvredama:

- Smeće jedno, marš iz reprezentacije - čulo se s drugog mjesta.

- Pogledaj stolce, dužni ste za štetu - potom s trećeg aludirajući na štetu koju je Torcida napravila na istočnoj tribini na finalu Kupa.

Nakon što se sve smirilo, trening je nastavljen i završen. U pauzi, dok su igrači imali kratak odmor, izbornik Zlatko Dalić, koji je djelovao uznemireno i u jednom je času potrčao prema tribini dok je nastala frka, razgovarao je s Livajom...

Glup i ružan incident, pogotovo kad se zna da je prilikom izlaska ekipe na teren Livaja dobio pljesak Rujevice osim sporadičnih zvižduka. No, dovoljni su pojedinci i njegov kratak fitilj, odnosno, nemogućnost da odšuti psovanje, ma koliko bilo teško, da lijepa priča preraste u mučnu. Barem na trenutak. Kasnije smo doznali da je taj koji ga je najviše vrijeđao bio čovjek rođen 1977. godine koji je bio s djetetom. Završio je pod obradom policije. I ne samo to - kod sebe je, prema neslužbenim informacijama iz osiguranja, imao i predmet s kojim je imao namjeru gađati. Koga? Pogađat ćemo...

Na kraju treninga igrači su davali potpis i selfieje, većina njih, zanimljivo je da su klinci zvali i Livaju, ali on je, logično, otišao u svlačionicu.Takve stvari se na treningu reprezentacije jednostavno ne smiju događati, ali nije ih lako spriječiti.

Inače, Dalić je imao 17 igrača. Pašalić, koji je igrao u nedjelju, kratko je trenirao, a cijeli program odradili su Ivušić, Livaković, Labrović, Juranović, Stanišić, J. Šutalo, Erlić, Barišić, Kovačić, Ivanušec, Kramarić, Musa, Beljo, Perišić, Petković i Livaja. Sljedećih dana će se priključiti Modrić, Majer, Vida, Gvardiol, Vlašić i Sosa, te kao posljednji Brozović.

Najviše fotki podijelio je Andrej Kramarić, koji je ljubimac navijača Rijeke, a vrlo susretljivi prema djeci bili su i Ivan Perišić, i Mateo Kovačić, i domaći Ivica Ivušić i Nediljko Labrović. Tako se ipak sve završilo u daleko ugodnijoj atmosferi.

Linker
25. travanj 2024 00:14