RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IZJAVE PO DOLASKU

Loše vijesti pogodile Vatrene uoči okupljana! Važna karika izbornika Zlatka Dalića pozitivna na koronu

‘Važno je vidjeti koje će ideje izbornik postaviti pred nas, a ne tko će s kim igrati‘, kaže Budimir
Piše: SN/HINAObjavljeno: 21. ožujak 2022. 19:48

Okupila se ovoga ponedjeljka u Zagrebu hrvatska nogometna reprezentacija, odnosno onaj dio koji je i bio najavljen za dolazak u Zagreb pred sutrašnji put u Dohu. U katarskoj prijestolnici Vatreni će u subotu i u utorak odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv suparnika iz Slovenije i Bugarske.

U povodu okupljanja pred kamere i mikrofone okupljenih medija stali su napadač Ante Budimir, vezni igrač Kristijan Jakić i lijevi branič Borna Barišić, a tabor hrvatske reprezentacije zadesila je i jedna loša vijest. Naime, ofenzivac Josip Brekalo pozitivan je na koronavirus i svakako će propustiti prvi dvoboj, onaj protiv Slovenije (subota, 15 sati).

- Svi hoće napadača koji zabija i koji je u formi. Važno je vidjeti ideje koje će izbornik staviti ispred nas, a ne razmišljati o tome tko će s kim igrati. Jesen je bila jako važna za nas. Sad su prijateljske utakmice, ali one su za mene važne kao i sve utakmice - rekao je Ante Budimir, a Kristijan Jakić će dodati:

- Ne smijemo si dopustiti nikakve kikseve, moramo ući sa sto posto u utakmice sa Slovenijom i Bugarskom. Na meni nije da odlučujem hoću li igrati. Morat ćemo sačekati te dvije utakmice da pokažem što mogu.

Borna Barišić upitan je o novom sustavu igre kojeg je najavio Zlatko Dalić.

- Ne mogu reći da mi ne odgovara da igramo s trojicom iza. Iako tada treba više pridonijeti napadu. Mora se u tom slučaju igrati u oba smjera. Slovenija i Bugarska će biti odličan test, da možemo isprobati sustave, jedva čekamo put u Katar.

Brekalo pozitivan na koronavirus

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Brekalo pozitivan na koronavirus i propustit će prvi prijateljski sraz Vatrenih u Dohi, 26. ožujka protiv Slovenije, priopćili su iz Hrvatskoga nogometnoga saveza.

Brekalo je na testiranju bio pozitivan i sigurno neće konkurirati za nadolazeći prijateljski ogled sa Slovenijom u Kataru, a ovisno o razvoju situacije, bit će u konkurenciji za drugu utakmicu u Dohi, 29. ožujka protiv Bugarske.

Igrač Torina Brekalo (23) skupio je 30 nastupa za reprezentaciju i postighao četiri gola.

Hrvatska u Dohi igra dvije pripremne utakmice sa Slovenijom i Bugarskom.

Linker
21. travanj 2024 16:12