NICK POTTS/AFP/PROFIMEDIA
UTAKMICA ODLUKE

‘Naravno da je Hrvatska sjajna, ali..‘: Mourinho najavio okršaj u Glasgowu: ‘Škoti ulaze kao heroji!‘

Prognoza slavnoga trenera neće se nimalo svidjeti hrvatskim navijačima
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2021. 18:09

Ključan dvoboj za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će u utorak u Glasgowu. U 21 sat izabranici Zlatka Dalića istrčat će na travnjak Hampden Parka i loviti tri boda, a suprotne strane stajat će im domaćini Škoti.

Vatrene čeka težak zadatak. Škotsku, naime, nismo nikad pobijedili, a pobjeda je ono što nam treba. Pored toga, čekaju nas vrlo raspoloženi domaćini koji se pred svoje navijače vraćaju nakon velikog boda osvojenog u sudaru s favoritima skupine, ali i jednim od favorita cijelog natjecanja - Englezima.

Upravo taj nastup na Wembleyju, prema mišljenju Josea Mourinha, mogao bi biti vjetar u leđa koji će Škote nositi u odlučujućoj utakmici skupine D.

image
Škoti nakon remija s Englezima
FACUNDO ARRIZABALAGA Afp

"Kući se vraćaju kao heroji, a u isto vrijeme otvara im se prilika. Igraju na domaćem terenu protiv Hrvatske koja se ne pokazuje kao neka velika prijetnja. Naravno da se radi o sjajnoj momčadi, ali u dosadašnjem dijelu turnira nisu baš na vrhunskoj razini", započeo je u svojoj kratkoj analizi slavni trener pa dodao:

"Stoga, Škotska protiv Hrvatske, u Glasgowu i s ovakvim duhom iz Londona... Mislim su Škotima vrata prema četiri boda širom otvorena, a četiri boda za njih znače prolaz u drugi krug", zaključio je Mourinho u razgovoru za talkSPORT.


O utakmici protiv Škotske, porazgovarali smo nogometnim trenerom Zoranom Zekićem. A što nam je on rekao, pogledajte u 10. epizodi Eurocasta, posebnog podcasta Sportskih novosti posvećenog Europskom prvenstvu.

Linker
10. travanj 2024 00:48