ANTE CIZMIC/CROPIX
IZJAVE IGRAČA

Nikola Vlašić: Kakva atmosfera, uvijek bi trebali igrati u Splitu! Bila je ovo jednosmjerna ulica...

Zabio sam kod kuće, na mojem stadionu, ponosan sam... - rekao je Livaja nakon susreta
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2021. 23:11

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 6. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru na Poljudu svladala Sloveniju sa 3-0 (1-0). Strijelci za četvrtu pobjedu Hrvatske u ovim kvalifikacijama bili su Marko Livaja (33), Mario Pašalić (66) i Nikola Vlašić (90+4).

Pred 16.237 gledatelja na Poljudu Hrvatska je dominirala protiv Slovenije od prve do posljednje minute te joj uzvratila za neugodan poraz sa starta kvalifikacija u ožujku u Ljubljani.

- Mislim da smo ušli dobro u utakmicu, agresivno i zaslužili pobjedu. Bili smo bolji u svakom segmentu igre. Pogodak? Jedan od najdražih svakako, zabio sam ga kod kuće, na mojem stadionu, stvarno sam ponosan. Ovo mi daje samo snage da još više radim - rekao je Livaja nakon utakmice.

Je li vam Dalić dao neke posebne instrukcije prije utkamice?

- I on je svjestan da volim dolaziti po loptu, ali rekao mi je da razgovaram sa suigračima na terenu i večeras smo se svi dobro nadopunjavali. Odradili smo svi dobro ove tri utakmice, svi su me igrači odlično prihvatili, s nekima se znam i iz mlađih selekcija.

Nakon Livaje dojmove je dao i Nikola Vlašić.

- Vrhunski je dojam, svaka čast svima, svaka čast svim stadionima na svijetu, ali atmosfera na Poljudu je jedinstvena, ne trebamo uopće razmišljati gdje trebamo igrati iduće utakmice, volio bih da svaku igramo u Splitu. Kao momčad smo bili odlični, zabili smo prvi pogodak i vrlo brzo shvatili da Slovenija nije na našoj razini. Bila je ovo jednosmjerna ulica. Prve dvije utakmice niti uvjeti nisu bili sjajni, ali sada je sve bilo na vrhunskom nivou, pa smo i mi bili bolji. Mislim da smo svi kao kolektiv bili izvrsni, osjeća se jedno veliko zajedništo i atmosfera je zaista odlična.

Hrvatska tako nakon šest kola ima 13 bodova, koliko ima i Rusija koja je u utorak u Moskvi svladala Maltu sa 2-0, dok je Slovenija pala na četvrto mjesto sa sedam bodova. Na treće mjesto izbila je Slovačka koja nakon 2-0 pobjede protiv Cipra u Bratislavi ima devet bodova. Malta i Cipar su na posljednja dva mjesta sa po četiri boda.

Linker
25. travanj 2024 04:13