Marko Livaja i Kristijan Jakić
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ZALUDIO NIJEMCE

Novi Vatreni u glavnoj ulozi: ‘Stigao je na otok Bogova! Jasno je da je on njihovo najveće pojačanje‘

Novinari Frankfurter Allgemeine Zeitunga su se raspisali o Jakićevom putu od Istre do reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2021. 11:56

Kristijan Jakić je prošli petak debitirao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako nastavio svoj nogometni uzlet nakon što je nedavno iz Dinama stigao na posudbu u Eintracht Frankfurt. Frankfurter Allgemeine Zeitung je odlučio ispričati njegovu priču.

Jakićev put od Istre do reprezentacije u tri godine je fascinirao Nijemce koji su ovo putovanje nazvali "božanstvenim putem" na "otok Bogova". Iako je Jakić odigao tek šest minuta protiv Cipra, FAZ piše kako je riječ o velikom uspjehu i, kao što je sam rekao nakon te utakmice, ostvarenju sna.

Franskfurtski list kaže kako se radi o "beskompromisnom čistaču koji igra između obrane i napada", te da je igrama u Eintrachtu zaslužio poziv u reprezentaciju.

"Vrlo brzo nakon njegovog dolaska u Eintracht je postalo jasno da je Jakić najbolje pojačanje u početnoj postavi Olivera Glasnera", hvale ga Nijemci.

Nakon sedam odigranih kola Jakićev Eintracht je na 13. mjestu s osam osvojenih bodova, a u subotu igraju proti Herthe koja je 14. s dva boda manje. Nijemci ističu kako će Jakić vjerojatno igrati od početka i u ovoj utakmici u kojoj će frankfurtski sastav morati ići na pobjedu.

Linker
24. travanj 2024 02:50