FABRICE COFFRINI
SAMO BEZ JURNJAVE

Novo Dalićevo otkriće ne skriva koju poziciju želi: ‘Normalno da sam spreman! Znam točno kako oni igraju‘

Standardni igrač jakog Lillea, jednog od najboljih francuskih klubova, dobro poznaje ‘svoje‘ Francuze
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. listopad 2020. 17:15

Domagoj Bradarić bio je najveće otkriće Vatrenih na utakmici protiv Švicarske, odradio je sve velemajstorski na lijevom krilu, poziciji koja nije njegova. Bio je to definitivno debi za pamćenje. U sudaru sa Švedskom u igru je ušao posljednjih petnaestak minuta, zamijenio je Melnjaka na lijevom boku. Što je odigrao, odigrao je - bez pogreške!


Vidjet ćemo hoće li Bradarić danas biti starter protiv svjetskih prvaka, Francuzi su ‘njegovi’, znamo da standardno igra za jedan od najboljih francuskih klubova, Lille.

Jaki su u tranziciji

Pitamo mladog odličnog braniča kako on vidi Tricolore iznutra, može li Hrvatska protiv njih nastaviti seriju listopadskih pobjeda?
- Gledao sam utakmicu Francuza protiv Portugala. Ali, znam i od prije, Francuskoj je najveća snaga kontranapad. Iznimno su jaki u tranziciji igre, nakon oduzete lopte suparniku. Oni čak ne drže mnogo do posjeda lopte, igraju na, nazvao bih to, kontrapresing. Brzo iznose loptu, a kad dođu u situacije koje žele, strašni su efikasni. Tu moramo biti jako oprezni - kaže nam u uvodu Bradarić.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX


Kaže da Hrvatska može itekako igrati s Francuzima, da se u ovom listopadskom ciklusu igra jako dobro.
- Imamo šanse prvi put u povijesti pobijediti Francusku. Za to postoji kvaliteta, trebamo je iskoristiti i veseliti se nakon današnje utakmice.


Vratili smo se na utakmicu s Portugalom, Francuzi europskim prvacima nisu uspjeli postići pogodak, Ronaldo i društvo uspjelo je zatvoriti njihove kontranapade, tu brzu tranziciju igre.
- Da, Portugalci su uspjeli, ali oni su također vrlo jaka reprezentacija. Vidjela se velika kvaliteta na obje strane, svaka reprezentacija imala je po nekoliko šansi, nisu se zabile pa je ostalo bez pogodaka.


Francuski napad je uistinu sjajan, Mbappe, Griezmann, Giroud, Coman, Martial... Svi su nezgodni, svaki je u stanju riješiti utakmicu, postići pogodak, pobjeći... Pogotovo taj Mbappe.
- Definitivno Mbappe, iznimno je moćan. Teško da ga se može zaustaviti kad krene punim sprintom. Zato treba imati posjed lopte, ne gubiti je, kako bi se Francuskoj onemogućila ta kontra gdje je najjača. Jer kad Mbappe i svi ostali idu na postavljenu obranu, njima je teže. Da, ponavljam, najviše se trebamo čuvati tih njihovih kontranapada. Ne treba srljati protiv Francuza grlom u jagode, oni to jedva čekaju, pravi su kontraši, tvoj napad brzo iskoriste za svoj.


Pitamo ga je li spreman za veliku utakmicu sa svjetskim prvacima?
- Normalno da sam spreman! Velika mi je želja danas zaigrati protiv Francuske. Ako zaigram, ne znam na koju poziciju će me staviti izbornik, kompletna reprezentacija dobro radi, svi smo spremni za okršaj. Vidjet ćemo. Rekao sam da najviše volim igrati beka, ali izbornik je taj koji će mi odrediti poziciju. Bit ću zadovoljan i sretan gdje god da me stavi.

Optimist sam

Može li zaustaviti tog sjajnog Mbappea?
- Igrao sam protiv Mbappea, znam njegove kretnje. Dobro ga poznajem. Svi ti Francuzi imaju sličan stile igre s kojim sam upoznat. Naravno, oni su toliko jaki da mogu složiti nekoliko momčadi. I da ne znaš koja je bolja. Međutim, mi se možemo jako dobro suprotstaviti Francuzima i pobijediti ih, ja sam optimist - zaključio je Bradarić.

Linker
24. travanj 2024 21:58